Re:Съвет в избора на PVC дограма
Аз имам КВЕ и Rehau и съм доволен и от двата профила .Според мен на който и да се спреш от изброените от теб няма да сбъркаш.По-важното е да избереш добра фирма защото изработката на самият прозорец и използваният обков , както и монтажа на прозореца са много по-важни от марката на профила.Виждал съм как прозорец от скъп профил не се затваря както трябва защото на монтажниците уреда наречен нивел им е бил непознат.
А някой да има "Профилинк" дограма? Или аз недогледах из темите.Очаквам оферта,човека изброи няколко,в това число и Века,но ми прави реклама на Профилинка??? Ако има някой-моля да сподели!!!
PS. Намерих темата,извинения...
brutas
Salamander-Brugmann пакет - 40мм бяло 6мм - бяло 4мм - ка 4мм
въздушните камери също да са асиметрични
В този случаи печелиш въздуха м/у стъклата като топло и шумоизолация
Под 10мм въздушни камери няма смисъл
Доволен съм от SCHUCO, предлагана от АЛУПЛАСТ. Клиент съм им от години. Фирмата има офиси в цялата страна.
Наистина, май най-важен е стъклопакетът - по възможност 3 слоен и с различна дебелина на 3-те стъкла, като вътрешното да е К-стъкло. А онова за аргон и криптон е за други държави.... хубаво било, но тук не можеш да си сигурен в изпълнението - дали ще сложат наистина въпросния газ, дали стъклопакета е добре изолиран и т.н.
Обковът си върви пак на същата марка SCHUCO и нямам никакви забележки. Не забелязвам провисване, скърцане, неуплътняване и други недостатъци, съпътстващи експлоатацията на дограмата.
Колеги, решил съм да сменям дограмата на къщата.
Напълно неук съм в темата - профили, цени, фирми с гарантирано качество в Бургас.
Разбрах, че стъклото трябва да е с Ка покритие. Цитирам от друг форум:
Ка стъклото има 2 екстри
- едната, е че има по голяма термо изолация, а
- другата че минавайки през него слънчевите лъчи го загряват и през зимата от една страна 'топли' от друга страна като е загрято не прави конденз.
Вие сами решете предимствата и недостатъците за лято и зима. Същност аз май недостатъци не виждам.
.....дограмата е 80 % стъкло , значи вие си купувате стъкло , нека тогава да е Ка , разликата е само 6 лв. на кв.м. отгоре .....
Какво ще ми препоръчате от следните профили за ПВЦ дограма:
1.SCHÜCO
2.SALAMANDER
3.SALAMANDER профил Brugmann
4.VEKA
5.REHAU
6. Етем
7. Трокал
8. Профилко
9. Друг
Колко камерна да бъде:
3 или 5 камерна
Обков:
1.рото
2.сигения
3.Maco
4.G-U
Могат ли да се правят тези прозорчета с оребряването в тях както на старите къщи?
Могат ли да се правят тези извитите прозорчета?
Не искам да нарушавам вида на кооперацията.
Фирма за монтаж в Бургас, поне две, да видя офертите им.
Желая да сменя дограмата и на трите етажа, но сигурно ще се задоволя с единият (моят жилищен). Но всичко зависи от офертата.
Виж тук къщата:
http://www.tzarevo-hotel.com/
Ако знаете фирма от Бургас, за която гарантирате, ще бъде шестица от тотото
С К-стъклото ще се изпечеш през лятото. Правилното стъкло е високоенергийно. Дограмата - 5 камерна. За марката, колкото хора - толкова мнения.
Аз съм за Трокал, като съотношение цена-качество.
kiril_bulgaria,
Цитат:
Ако знаете фирма от Бургас, за която гарантирате, ще бъде шестица от тотото
я вземи и погледни ТУК!
Знам фирма от Бургас, от която съм много доволен. Не знам доколко е редно да я поствам тук, ако не е ще го изтрие някой. Фирмата е Пиргос Пласт. Много са им качествени машините и съответно изработката е страшна. Успех.
Няма никъква реклама, ако се цитира името на фирма, която е коректна и държи на доброто си име! Затова това е форум.
А тези фирми, на които основното мото е как да бъде приебан клиента и да направят бързи пари трябва да се знаят от всички!
Колеги, с интерес чета съветите Ви.
монтирал съм 5 камерна Schuco с Ка стъкло 2 осно отваряне е съм доволен. отварят се и се затварят леко вървят мазно не провисват, не се потят добре е . монтажа не беше най-доброто и се наложиха някой корекции но от дограмата съм доволен. Сега монтирам на друга стая thyssen пак с Ка обкова е същия нещо като Хопа ...
Хайде и аз да се включа към доволните - дано съм полезна :) Ние си сложихме 5 камерен Salamander миналата година. Фирмата е Ника и ни предложиха профил който вместо с 2 уплътнения е с 3 понеже сме на много шумен булевард. Освен това сложихме и 3 стъкла за шума. Много сме доволни, няма шум вече - спи се спокойно, да не говорим колко пестим от топлофикация... :) Монтажа мина много добре - даже в Nika не пробиват профила с дюбели, а слагат някакви крепежни елементи на Salamander, не се дупчи въобще дограмата. Въобще много са опитни - тя и фирмата е много стара и затова ни я препоръчаха.
Още един глас за Саламандер 3-камерна е мойта ,но е вече 9 или 10 годишна -нямам абсолютно никакви забележки и ако има къде пак бих сложил Саламандер...
За реклама се свържете с Администрацията
Lazar
колеги, трябва ми да остъкля една тераса , от височина 20см та догоре - ще изрежа парапета-
лошото е , че терасата е обла в единия край,
какво трябва да имам в предвид , гоня някаква шумо/топлоизолация, но имам уж хубава "вътешна" дограма
колко камерна и какъв стъклопакет са отимални като пропускливост на светлина, изолация и цена
друго, което ми е интересно - има ли някакви стъкла с огледални свойства- поне в ниската част до кръста не искам да съм като на показ на терасата си, че да мога да си седя по гащи и да си пия бирата:)
при провисване на крилото трябва да се "натегне" стъклопакета.регулировкта от пантите е само за по "меко" затваряне на крилото