Re: Поставяне на ламинат.
Здрасти,купил ли си вече ламината?Питам те защото повечето фирми предлагат безплатен монтаж.
Това за безплатния монтаж при някой фирми си е уловка. Някой повишават цената на ламината и слагат безплатен монтаж, а други (ако са малко по-коректни) казват цена с и без безплатен монтаж. Преди седмица взехме ламинат за една малка стая и цената без безплатен монтаж беше 60лв по-ниска.
Повърхността, на която ще се поставя е добре да бъде изчистена от малки камъчета (по-едър пясък например) защото после започва да се чува пукане от ламината, когато се стъпва (това пукане изчезва след време). Също е добре да няма големи вдлъбнатини на пода. Като започнеш да го поставяш е добре да се започне така, че да се реже само откъм стената (логично е в повечето случаи да е така). Добре е всички парчета на първи ред да са в права линия за да не се получи изкривяване на редовете в последствие. Оставя се 1, 1.5см разстояние от стената. Трябва ти някакво парче дърво и чук за да си помагаш да прибере хубаво фугата. Не е необходимо голямо блъскане с чука, защото може да се нарани ламината.
Допълнителна изолация на пода не съм правил и не знам както може да се използва.
:offtopic:
Абе убуу, ама защо в този раздел си слагате ламината :oops:
Според тебе къде трябва да бъде?
В Linux ли?
Благодаря на останалите.
Не, нищо не съм купил още dragozow, това предстои. В местни фирми има ламинат, който така си се продава, с безплатен монтаж. На промоция.
Скъп ламинат или на по висока цена, на промоция не съм виждал. Промоционален е все е от най евтиния вид.
Което ме кара да мисля, че или ще е нещо некачествено, или ще е нещо грозно или нефункционално, което никой не купува.
Може би ме гони параноята, но затова пък първо питам.
Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
Според тебе къде трябва да бъде?
В Linux ли?
........
:Drinks:
заеби го тоя ламинат.
тури си едно дюшеме - хем евтино, хем никой няма да се пребие(казваш, че имало наклон помещението) ...
:jamaika
добавено
на 6 квадрата става и с фазер - има 2х3 плоскости :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Zaphod B
заеби го тоя ламинат.
тури си едно дюшеме - хем евтино, хем никой няма да се пребие(казваш, че имало наклон помещението) ...
добавено
на 6 квадрата става и с фазер - има 2х3 плоскости :)
Дюшеме на терасата?
Цитат:
Първоначално публикувано от dragozow
Дюшеме на терасата?
е какво толкова ?
едно време чардаците с к'во са били ??
че и още са си с дюшемета .. - справка рилският манастир примерно ...(2-3-4 века преживял щото..)..
Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
Може би ме гони параноята, но затова пък първо питам.
Malone, мисля че този форум: http://www.napravisam.bg/forum/
ще ти е доста по-полезен, за това с което си се захванал, от текущия.
Най-малкото има полезни статии от рода на Монтиране на ламиниран паркет, картинки :)
Malone, зависи от самия ламинат - някои са с новата система за сглобка "клик", при която монтажа е много лесен и дори без лепила. За обикновените(старите) сглобки се ползва специално лепило от типа на С200 - С400, но по-бързодействащо. А най-голямата подробност, без която не става са специални скоби и колани за обтягане - трябва да си набавиш от някой приятел. По ирония на съдбата на мене с такива скоби ми услужи един митничар от Русе!
malone, преди 4-5 дена слагах ламинат. преди това преди 2 седмици пак слагах. а преди това миналото лято пак слагах....
утре в icq ще ти обясня всичко подробно и ясно...
BlackAdder имаш една ока бира от мене заради линка, сега ще го разгледам подробно.
FearMe, утре и другиден няма да е, на работа съм, но като се прибера ще те безпокоя, благодаря предварително.
"Клик" ще бъде естествено, по лесно е ми се струва.
Lazar-e, напиши в PM името на човека, който ти е услужил, ако не е неудобно разбира се.
Имаш РМ. И внимавай с избора! Аз тръгнах по магазините и с месинговия секретен ключ за вкъщи имитирах дамско токче - драсках по ламината за да усетя твърдостта. Върху хубавия ламинат ключа пише като молив, в калпавия - потъва. Под 16лв не можах да намеря хубав. Успех!