Здравейте.Наскоро си взех апартаментче и разбрах какъв е проблема на повечето хора с влагата след изолация и дограми и т.н. Та доста изчетох по темата и смятам, че подобен влагоуловител ще реши проблема ми.Моля да не пишат онези от вас,който ще ме разубеждават в това.Та въпроса ми е да предложите какъв модел да гледам.Цената е важна за мен.Трябва да не е мн скъп.но и все пак да е ефикасен.Четох че е добре да смука 8-10 л. / 24 ч. Някой ако скоро е вземал подобно нещо нека ме ориентира с магазини,цени ? Много благодаря предварително
по принцип и аз много се колебая за такъв уред,единственото което ме спира,че
ми трябва да работи нощно време,но издават шум...
можеш да погледнеш и тук http://twe.bg/youlong/index.htm
Миналата година си купих някакъв китаец за 200лв, не съм сигурен, но май от Практикер.Изключително съм доволен.Не можах да повярвам,че може да има толкова влага в апартамента.Преди това пробвах с тези, които рекламират с таблетките-нищо.Единствено е малко шумен.
Оххх , и аз пробвах с тези таблетки и Церезит незнам си к'во и резултата беше ТРАГЕДИЯ.
Чудя се дано този ALASKA AD-1000 се окаже свестен , че жена ми ще ме разфасова .Ще ходя да го видя скоро.Все пак някой ако има други идеи не е лошо да сподели да направя правилен избор .
в Метро са Alaska,в Практикер са Budget,иначе мисля са еднакви...
въпроса е,може ли да се спи на включено такова нещо...?
По принцип има и безшумни такива машинки,без компресор,а с елемент на Пелтие,
но доколкото разбрах му е малък живота на него.
Аз през деня го държа в спалнята, а през нощта в хола.Основната влага при мен е зад секцията.Преди да купя влагоуловителя там имаше мухал.
Сега видях в диплянката на метро от утре ще се продава на 154,80лв Alaska с капацитет 10литра на ден.
Здравейте, преди около 10 дни купих YL 2005. Върши чудесна работа - на денонощие събира 2.5 - 3 литра вода. Самият въздух вкъщи се смени - преди като влезех отвън имаше дъх на застояло - а проветрявахме всеки ден. Уреда е шумен.
може да се спи когато работи ( поне на мен не ми пречи ). Преди пребоядисвах всяка година заради мухъла, но мисля
че ще си спестя тези дейности следващите години.
Ползвам влагоуловител Mitsui 12 l, 180 W, 28 dB, работи в помещение 26 м2 Дневна + Кухня, РVС дограма,
климатик 24 dB + въздушен филтър-йонизатор DeLonghi 26 dB. Може да се спи спокойно. Поддържаната температура е 22 градуса Ц, относителната влажност 50 %, йоните не съм ги мерил, но се чувства свежест като след дъжд.