Re:Смяна на дограма = ?!??
Цитат:
Първоначално публикувано от gkolarov
2. Най-лесно е да намеря някой левак майстор и да ми наплека всичко и да си прахосам трудно спестените пари за нулев резултат :sad: Не ги разбирам тези стоителни неща и много лесно ще ме излъжат, затова се обръщам с молба за помощ към вас - как би требвало да се направи това преустройство за да има реален ползотворен ефект от цялара галимация ? В главата ми се въртят въпроси от рода на : да слагам ли щора от вънка на прозореца или само метална решетка (терасата е с източно изложение); да правя ли някаква изолация на тавана на терасата , защото терасата на втория етаж над моята не е затворена и като вали дъжд ще се мокри; с какви тухли да се гради терасата; да се прави ли вътрешна изолация ....
Най-добре си хвани майстор-левак, че ще направиш големи грешки, още преди да си започнал. :taz
Терасата трябва да се изолира на всяко възножно място - пода и стените с фибран, отвън и отвътре. Тавана с вата и гипсокартон.
Много важно е, дограмата да не опира в горната плоча /Това са си мои разбирания, не претендирам за нищо/.
http://desmond.imageshack.us/Himg16/...jpg&res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg845...jpg&res=medium
Щом е тераса, яка изолация, че после излиза солено и няма да имаш разлика от досегашното ти положение. Напълно подкрепям, препоръката дограмата да не опира до тавана, т.е. плочата отгоре. Все някой твой приятел познява лице, което работи в областта на строителството, което да ти свърши работа, на място. Успех в начинанието.
A не е ли по-добре терасата да бъде измазана, а остъклението уплътнено и да сменя дървената дограма с ПВЦ. Тоест терасата да си остане тераса, но със замазани ралъци. Така ще се получи един въздушен буфер пред ПВЦ-то, който въпреки, че няма да се отоплява зимата ще пази дограмата от свирепия вятър, от дъжда, евентуално градушка, а през горещите летни дни - и от пряката слънчева светлина (с плътно перде от вътре на остъклението). Така няма ли да се получи по-добре или е все тая ? Иначе самата тераса като е чиста и не се праши вече мога да я ползвам за вехториите, които така или иначе трябва да сместя някъде.