Отговор: Избор на вид дограма?
За най-добра шумоизолация поръчай троен стъклопакет с различна дебелина на трите стъкла, примерно външното стъкло 5mm, средното 4mm, вътрешното 6mm. Дограмтата трябва да е добре уплътнена с монтажна пяна.
Преди година сменях дограма на 1 стая в къщи и купих трокал 6-камерна. Направи ми впечатление, че на отваряемите части има 3 гумени уплътнения, а не 2 както е на повечето дограми, което също помага за шумоизолацията. Прозореца на спалнята ми е към шумна улица и през тази дограма почти нищо не се чува, дори стъклопакета ми не е с различна дебелина на стаклата, всичките са 4мм.
Препоръки за фирми в Бургас? Взех си оферта от Ролплст, но нищо не мога да разбера, ако някой помогне ще е супер. 70 мм профил Трокал-ню-Германия. Стъклопакет с газ аргон; бяло4/16/високоенергийно4. Това се повтаря 4 пъти. Структура 4/16/4. Обков: WH activPilot (best2).цената е 600 лв, размерите на терасата са 3000/1480, според офертата.
Това 4/16/4 е двоен стъклопакет. Шумоизолацията му е слаба. 70мм профил не е върха на сладоледа.
не дебелината на профила е важна, а на стъклопакета
двоен е 24мм и 32мм, а тройните могат да са 32мм и 40мм (дано не бъркам, но преди месец слагах прозорец и в най-лошия случай бъркам с милиметър-два :) )
аргонът е излишен, излита от (уж)херметичния стъклопакет до 6 месеца и после трябва да се пълни пак (което не става на място, а се сваля и носи)
освен това залитането по марка и произход на профила е ненужно и подвеждащо
дори Саламандър има "двойник", на който викат "Сюлеймандър", да не говорим за Рехау и други подобни
високоенергийното, или т.нар. всесезонно е полезно при източно и южно изложение, при север няма, защото няма греене
аз се спрях на всесезонно/обикновено/К при дебелина 44мм и няма никакъв шум, профилът е 5-камерен
Цитат:
Първоначално публикувано от
LEGAL
..... Стъклопакет с газ аргон; бяло4/16/високоенергийно4.....
Поискай им не бяло, а безцветно !
'ба си и тъпаците навсякъде. Така не се намери дори един, който да познава цветовете !
Офертата с показаните параметри, как ви се струва? Отново търся фирма за дограма, с положителни отзиви от потребители, ползвали услугите и.
Аз съм доволен от Комфорт Партнърс Варна. Работят основно Шуко.
Комфорт Партнерс имат доста сериозни недостатъци по организацията на работата и предложенията, които дават, но иначе работят свястно, което е по-важното.
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
аргонът е излишен, излита от (уж)херметичния стъклопакет до 6 месеца и после трябва да се пълни пак (което не става на място, а се сваля и носи)
Интересно наблюдение дано не е вярно. За мен е по ценна липсата на влага в стъклопакета който се херметизира добре заради аргона. Веднъж проникне ли влага между стъклата конденза е ужасен имам колеги, които сменят здрав стъклопакет само заради това.
Впрочем гледах доста фирми, но не видях висок клас дограма която да се предлага без аргон.
изобщо не е мое наблюдение, а твърдение на дългогодишен професионалист, което, между впрочем, е факт, който никой не крие след питане, но никой не казва без такова ;)
изтичането е планирано, като за повторното му пълнене има предвидени дюзи, които професионалистите (не аз :) ) могат да ти покажат в някой от ъглите на пакета
е не излита за 6 месеца.
вярно е че се губи и е вярно че е "планово", но и зависи как е направен и запечатан пакета, на този майстор може и за 6 месеца да му лети...
пълнене - по-скоро при смяна на дограмата ;) планово - след гаранцията 5-7 години но до тогава така или иначе всичко се сменя защото ще са дръпнали технологиите - е сега от два джама минаваме на 3 с топъл ръб или каквото още там се сетите - обаче дограмата не може да го носи : хвърля се, и си пак в играта...
както със всичко - точно си върнал инвестицията и трябва да я правиш отново...
а да ве ще си сменям дограмата след 5г щото технологиите били дръпнали ..
Ще проверя тези Комфорт имат ли офис в Бургас. А, от по големите, кои са за предпочитане?