Резултати от 1 до 14 от общо 14
Like Tree4Одобрявам
  • 3 Post By biro
  • 1 Post By FearMe

Избор на вид дограма?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Избор на вид дограма?

Здравейте, мисля да си остъклявам терасата, и тъй като получих различни оферти - в ценово отношение, моля да ми препоръчате, коя дограма/пакет е най-добър избор за ШУМОИЗОЛАЦИЯ на стаята?
    Това е единственото ми условие, да пази от шума навън. Терасата е стандартни размери.
    Ако имате положителна оценка, за някой фирми, кажете, към кого да се обърна - за гр. Бургас.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Избор на вид дограма?

За най-добра шумоизолация поръчай троен стъклопакет с различна дебелина на трите стъкла, примерно външното стъкло 5mm, средното 4mm, вътрешното 6mm. Дограмтата трябва да е добре уплътнена с монтажна пяна.

Преди година сменях дограма на 1 стая в къщи и купих трокал 6-камерна. Направи ми впечатление, че на отваряемите части има 3 гумени уплътнения, а не 2 както е на повечето дограми, което също помага за шумоизолацията. Прозореца на спалнята ми е към шумна улица и през тази дограма почти нищо не се чува, дори стъклопакета ми не е с различна дебелина на стаклата, всичките са 4мм.
    estqwerty, Mega и chany харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Препоръки за фирми в Бургас? Взех си оферта от Ролплст, но нищо не мога да разбера, ако някой помогне ще е супер. 70 мм профил Трокал-ню-Германия. Стъклопакет с газ аргон; бяло4/16/високоенергийно4. Това се повтаря 4 пъти. Структура 4/16/4. Обков: WH activPilot (best2).цената е 600 лв, размерите на терасата са 3000/1480, според офертата.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Това 4/16/4 е двоен стъклопакет. Шумоизолацията му е слаба. 70мм профил не е върха на сладоледа.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

не дебелината на профила е важна, а на стъклопакета
    двоен е 24мм и 32мм, а тройните могат да са 32мм и 40мм (дано не бъркам, но преди месец слагах прозорец и в най-лошия случай бъркам с милиметър-два )

аргонът е излишен, излита от (уж)херметичния стъклопакет до 6 месеца и после трябва да се пълни пак (което не става на място, а се сваля и носи)

освен това залитането по марка и произход на профила е ненужно и подвеждащо
    дори Саламандър има "двойник", на който викат "Сюлеймандър", да не говорим за Рехау и други подобни

високоенергийното, или т.нар. всесезонно е полезно при източно и южно изложение, при север няма, защото няма греене

аз се спрях на всесезонно/обикновено/К при дебелина 44мм и няма никакъв шум, профилът е 5-камерен
    estqwerty одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013

Цитат Първоначално публикувано от LEGAL Виж публикацията
    ..... Стъклопакет с газ аргон; бяло4/16/високоенергийно4.....
    Поискай им не бяло, а безцветно !
    'ба си и тъпаците навсякъде. Така не се намери дори един, който да познава цветовете !

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Офертата с показаните параметри, как ви се струва? Отново търся фирма за дограма, с положителни отзиви от потребители, ползвали услугите и.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Аз съм доволен от Комфорт Партнърс Варна. Работят основно Шуко.

11. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Комфорт Партнерс имат доста сериозни недостатъци по организацията на работата и предложенията, които дават, но иначе работят свястно, което е по-важното.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    аргонът е излишен, излита от (уж)херметичния стъклопакет до 6 месеца и после трябва да се пълни пак (което не става на място, а се сваля и носи)
    Интересно наблюдение дано не е вярно. За мен е по ценна липсата на влага в стъклопакета който се херметизира добре заради аргона. Веднъж проникне ли влага между стъклата конденза е ужасен имам колеги, които сменят здрав стъклопакет само заради това.
    Впрочем гледах доста фирми, но не видях висок клас дограма която да се предлага без аргон.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

изобщо не е мое наблюдение, а твърдение на дългогодишен професионалист, което, между впрочем, е факт, който никой не крие след питане, но никой не казва без такова
    изтичането е планирано, като за повторното му пълнене има предвидени дюзи, които професионалистите (не аз ) могат да ти покажат в някой от ъглите на пакета

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

е не излита за 6 месеца.
    вярно е че се губи и е вярно че е "планово", но и зависи как е направен и запечатан пакета, на този майстор може и за 6 месеца да му лети...
    пълнене - по-скоро при смяна на дограмата планово - след гаранцията 5-7 години но до тогава така или иначе всичко се сменя защото ще са дръпнали технологиите - е сега от два джама минаваме на 3 с топъл ръб или каквото още там се сетите - обаче дограмата не може да го носи : хвърля се, и си пак в играта...
    както със всичко - точно си върнал инвестицията и трябва да я правиш отново...

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а да ве ще си сменям дограмата след 5г щото технологиите били дръпнали ..

17. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Ще проверя тези Комфорт имат ли офис в Бургас. А, от по големите, кои са за предпочитане?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. PVC или алуминиева дограма?
    От mikk във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 62
    Последно: 24-11-16, 15:52
  2. Помощ за дограма
    От Anatoli2 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 1
    Последно: 07-03-13, 20:16
  3. Смяна на дограма = ?!??
    От gkolarov във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 3
    Последно: 19-03-12, 23:30
  4. За стъколопакета в PVC и Ал.дограма
    От sandyrs във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 1
    Последно: 12-12-11, 00:25
  5. Помощ за избор на дограма!
    От silver1 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 7
    Последно: 01-09-09, 13:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе