Отговор: Избор на дограма
Доколкото знам, Ка-стъкло се слага само на северните стаи. На останалите се слага 4-сезонно.
Всички са един дол дренки и Трокали и Рехау и всички които се сетиш единствено Саламандъра е истински мо там цената е дубъл. Заложи не толкова на профила колкото на обкова и стъклопакета най вече на него , споменатия обков не ми се носи добра слава . Избери си читава фирма за монтажа и ако са останали финикийски знаци помисли за едни хубави външни щори и комплекта е пълен .
Точно на външни щори смятам да заложа на следващия етап, затова и не искам 4 сезонно стъкло. Искам различни дебелини на стъклата, и ори това ми изискване някои от фирмите не могат да махнат 4 сезонното стъкло, така идвал стъклопакета???
Колегата вече ти е написал - важен е стъклопакета, обкова и не на последно място - монтиращата фирма.
Относно профила - задължително да е с метално подсилване. Марката - гледай само да не е от най-евтините или Еко серии на производителите!
Слагай стъклопакет с 4 сезона, PVC дистанционер и не се занимавай с Ка!
Това за фирмите е ала-бала. Единици са тези, които си произвеждат сами стъклопакета. Останалите ги поръчват и явно има някаква договорка/далавера.
Обковите - важното е коя серия са на съответната марка, а не само името. Сигения - Winkhaus - Maco.
Помисли за инсталиране на външните щори едновременно с дограмата.
Стклопакетът се поръчва и ако ти извиват ръцете, че уж "така идвало", просто ги отсвири и се насочи към по-читава фирма.
По-добре питай за и избор на обков, че по това ще мериш хубава ли е дограмата.
Само с показалеца на лява или дясна ръка трябва да можеш да отвориш и затвориш прозореца...:)