1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Теч от дограмата при силни буря и насрещен вятър
Един лист копирна хартия, затваряш крилото и защипваш на външният уплътнител, гледаш къде като го дръпнеш се изважда. И така по цялата периферия. После на вътрешният уплътнител....ама като нямаш достъп....
- - - - - - - - - -
Колко такива врътки имаш на крилото.
Прикачен файл 37073
Сега погледнах, при мене са през 40..50см.
Къщата ми е първа и в четирите посоки.За 17 години джамовете ми са видяли и две и двеста.
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
Къщата ми е първа и в четирите посоки.
Сигурно е възможно, но ми е трудно да си го представя, как дори дървета няма наоколо.
Има един култов рибар, в съответния форум, със снимка как хвърля от скала в морето и вълните му се разбиват в гърдите.
1 Прикачен файл(ове)
Като чета написаното от теб, няма да се справиш сам - ориентирай се към фирма.
Ама и свястна фирма ако не избереш...
Иначе ето какви са "козирките", като при мен са 3 пъти по-къси от тези и са с наклон напред и надолу, така че покриват плътно мястото където двете уплътнения на прозорец и каса опират едно в друго:
Прикачен файл 37075
"Тапите" за конденз, на практика не са тапи, а капачета от външната страна на прозореца които капачета покриват дупките за конденз отгоре, отстрани и дори отпред и само отдолу няма "стена"(под), като от там да излиза парата или конденза който се е събрал.Така на практика не е възможно през тях да влезе вода навътре дори при най-силна буря, тъй като дупката е над долния отвор на това капаче.
Успех.
Знам че няма да се справя сам и ще ми е полезно ако ме насочите към фирма.
Сега ми е ясно за козирките, нямам такива, но имам комарник в спалнята, където е едно отваряемо крило и няма фабрични отвори за дренаж, а са разпробити 2 дупки. Комарникът е точно над дупките като козирка и изобщо не помогна.
В кухнята днес поставих нови капачки.
Проблемът явно е, че вятъра е огънал за момент отваряемите прозорци. Замислям се евентуално да подменя уплътненията с по-дебели.
Тези козирки на са за дупките за конденз, а са за покриване на мястото където се затваря прозореца в касата в долната му част.
За да ги има фабрично производство и за да се монтират, това означава, че по принцип има проблем на това място и някои производители на дограма с наясно с този проблем и предлагат решение.
Може би е трябвало след бурята да отворите прозорците и да погледнете точно откъде е пробила водата - дадоха ви напълнио резонен смислен съвет - режете един лист формат А4 на 3-4 часто по дължина и докато затваряте прозореца го пъхате да кажем отзад на развно разстояние от двете панти на прозореца, след това затваряте прозореца и се опитвате да го издърпате отвътре. Това го правите на няколко откъм пантите.След това същото го правите откъм дръжката на прозореца.
Успеете ли да го издърпате - трябва на това място където е била хартията да се монтира "зъб" и насрещник в който да влиза този зъб и да придърпва допълнително прозореца към касата, така че когато сложите хартия да не можете да я издърпате, а да се къса хартията при опит да се издърпа.
Така колкото и силен вятър да духа няма да може да вкара вода вътре, нито "да огъне прозореца", макар че според мен не е огънал прозореца, а просто там има повече разстояние между двете уплътнения ---> на прозорец и каса.
Цитат:
milanov
Един лист копирна хартия, затваряш крилото и защипваш на външният уплътнител, гледаш къде като го дръпнеш се изважда. И така по цялата периферия. После на вътрешният уплътнител....ама като нямаш достъп....
- - - - - - - - - -
Колко такива врътки имаш на крилото.
Прикачен файл 37073
Сега погледнах, при мене са през 40..50см.
Колко като това на снимката имаш на прозореца.
Бройката на тези за всеки прозорец е различна, като първия има и както е описамо от отсрещната страна, другите нямат такива:
1. Кухня-десен: 4 от страната на затваряне + 2 от другата страна
2. Кухня-ляв: 3 от страната на затваряне
3. Спалня: 4 от страната на затваряне (тук броя и 1, което е подвижно, явно за отваряне под наклон)
Пробвах с лист хартия докъдето стигам и резултата е, че ако листа е захапан с целия прозорец не се издърпва, а ако само леко е захапан, т.е. с външната изолация само, се изважда.
Цитат:
justify
...
За да ги има фабрично производство и за да се монтират, това означава, че по принцип има проблем на това място и някои производители на дограма с наясно с този проблем и предлагат решение...
Да, или се слагат, ако завали и прозореца е отворен на клапа.
Аз не разбрах, дали като е потекло, са били затворени или отворени тези прозорци?
А по-сериозно към питащия, бих му препоръчал да не се занимава с глупости. Следващите десетина години, едва ли ще има такова събитие. При цунами, също ще протече тая дограма, да си знаете.
Слагай капачките.
Тествах мойта дограма ...
Симулирах, налях 2л. в профила за 40сек. без да прелее вътре. Или 3л./мин.
Че аз с толкова се къпя бе.
Това трябва да го пропусне външното уплътнение.
Ми то и без уплътнение, не мисля че ще влезе толкова. А трябва да прелее и да изпусне и вътрешното.
Цитат:
tolostoi
Да, или се слагат, ако завали и прозореца е отворен на клапа.
Аз не разбрах, дали като е потекло, са били затворени или отворени тези прозорци?
А по-сериозно към питащия, бих му препоръчал да не се занимава с глупости. Следващите десетина години, едва ли ще има такова събитие. При цунами, също ще протече тая дограма, да си знаете.
И при мен, както и при питащия, миналото лято в стая с южно изложение дограмата протече като водопад. Стара, евтина пвц дограма поставяна преди около 15 (+) години. Смених я с Kömmerling, като при смяната от старата изтекоха две кофи вода. Викнах алпинисти да обръщат отвън, но след един дъждовен ден в началото на миналия месец пак протече леко от едната страна. Със задавищите се климатични промени аз мисля, че все по-често ще ставаме свидетели на всякакви аномалии, та не знам дали няма тези събития да си станат новото нормално.
Свидетели сте на оставени ръце при изработката, монтажа и довършителните работи.
И аз на това го отдавам (най-вероятно). Въпреки часовете прекарни в четене по форуми и теми. Но към днешна дата е много трудно човек да попадне на читави майстори. Да не кажа почти невъзможно. Добрите са кът, и са със запълнен график за по 6+ месеца напред.