Здравейте. Имам следния казус - достроена част на къща (хол с трапезария и кухня, антре и килер) над които има излята бетонна плоча и предстои да се прави покрив. Въпроса е, че поради спецификата точно там покрива ще е с височина само около 80-90см на билото. Сами разбирате, че когато се затвори покрива мястото ще стане неизползваемо т.е. трябва предварително да се заложи изолация на самата плоча. Тъй като наклонът ще е много малък няма да слагаме обикновени керемиди, а вероятно ще го завършим с битумни ккеремиди.
Първо отбелязвам, че от долна страна ще има 20см вата, при което по калкулатор ми излиза, че трябва да сложа и около 20см от горна страна за да нямам конденз по плочата (а и все пак си намалям топлозагубите).
Въпроса - с какво точно според вас трябва да топлоизолирам плочата?
По принцип най-изгодно ще ми е с минералната вата на рола на Кнауф. Въпросът обаче е какво точно ще се получи с конденза. До колкото съм запознат правилно е да се сложи найлон над плочата и след това минералната вата за да може той да я пази от евентуалния конденз, който може да се появи по плочата. До тук добре, но какво ще се случи в пространството над ватата? Над ватата ще имам малко свободно пространство, плоскости, воалит и битумни керемиди. Ако се появи конденз над ватата той няма да има къде да отиде, тъй като битума няма да го пропусне (а допускам появата му при смените на температурите). Как според вас е редно да се постъпи? За фибран ппц не съм мислил тъй като за същата дебелина ще излезе много по-спъпо.