-   
форми и php
  Започнах да изучавам php и се появи следния проблем:

В книгата от която чета пише, че при предаване на информацията от текстово поле към php файл, php създава променлива със стойност и име, стойността и името на текстовото поле. При мен обаче нещо не се получава. Ето един пример:

Имам два файла test.html I test.php 

Ето съдържанието на test.html:

<html>

<head>

<title>test.html</title>

</head>

<body>

<form name="form1" method="post" action="test.php">

<input type="text" name="name">

<input type="submit" name="Submit" value="Submit">

</form>

</body>

</html>

И съдържанието на test.php:

<?php

echo ($name);

?>

Когато кликна върху бутона Submit се зарежда празна страница, без да се показва това което съм написал в текстовото поле !!! Къде е грешката ??

-   
форми и php
  Хм, странно. Я пробвай две неща...

1. В test.php:

<?

$name = $_REQUEST['name'] ;

echo ($name) ;

?>

2. В test html:

...

<form name="form1" method="get" action="test.php">

...
    -   
форми и php
  Същият ефект - празна страница
    -   
форми и php
  Имаш ли контрол над конфигурацията на php парсера? Ако вземеш от Интернет някой работещ пример, какво се получава?

Навремето имах подобен проблем, който беше резултат от някаква настройка в php модула за apache, която скриваше глобалните променливи. За съжаление обаче не мога да си спомня какво точно беше решението на проблема...
    -   
форми и php
  Книгата от която ги чета се казва "PHP професионални проекти". В нея е даден уеб сайт от който могат да се изтеглят примерите дадени в книгата. И те не ми трагват (тези който са свързани с обработката на форми). Оп. ми система е: WinXP, instalirah si FoxServ - той включва Apachе 1.3.24, PHP 4.2.1, MySQL и ги конфигурира сам!!!
    -   
форми и php
  Dark Skywalker мерси за помоща. Указа се прав [:)] 

В windows/php.ini има един ред:

register_globals = Оff

Промених го на "On" и всичко тръгна 

[:)]
    -   
форми и php
  Предлагам първо да елиминираме евентуална грешка, свързана с начина на тестване.

Успял ли си да пуснеш изобщо някой скрипт с така конфигурирания сървър? Или тестов файл test.php 

Ако не, някои грешки са: 

1. Във FoxServ директорията, в която трябва да се поставят файловете,  е root:\FoxServ\wwwВ браузъра се пише: http://localhost/filename или http://127.0.0.1/filename

2. В php.ini файла globals = On

Май закъснях с отговора [:)]