Имам масив от обекти.Искам да изтрия даден елемент от този масив,как може да стане това.Има ли някаква специална функция, която да трие обекти и да освобождава паметта заета от тях?(Програмният език е java)
Имам масив от обекти.Искам да изтрия даден елемент от този масив,как може да стане това.Има ли някаква специална функция, която да трие обекти и да освобождава паметта заета от тях?(Програмният език е java)
Щом масивът ти е от обекти би трябвало да има функция, на мен лично ми се налага да непрекъснато да добавям и изтривам елементи в масив от primitives и за целта ги вкарвам като обекти във Vector и съответно свършвам всичко нужно с add() и remove(), после записвам обратно в нов масив със съответния рамер като каствам обратно в (int) или с каквото работя и готово. Ако подобен вариант е приемлив погледни в util класовете Vector, ArrayList и пр. вероятно могат да ти свършат работа.
Ако искаш може да разгледаш и Dynamic Arrays, ArrayLists, and Vectors има обяснения по точно по темата май.
//не знам дали е най-удачния вариант това, ако не е някой да разкаже как по-добре може да се извърши []
колкото за освобождаването на паметта, освободиш ли се от даден обект ако няма никъде в програмата останали указатели към него garbage collector-а би трябвало да си свърши работата, надявам се...