-
Плащане по и-нет ?
Имам следния въпрос...
Интересува ме коя е най - добрата система за плащане по и-нет (говоря за чужбина , не за БГ).
Интересува ме следното нещо. Потребителя попълва форма (HTML <FORM>) и съдържанието се изпраща до някоя банка.
Как трябва да го направя това нещо ? Трябва да се свържа с банката, да имам някакъв договор ? Интересува ме ако е така, банката получава ли процент от това, с което плаща потребителя ?
Ако имате някакви предложения пишете :).
-
Плащане по и-нет ?
Ако ще го правиш комерсиално като хората: http://www.verisign.com/
Има фиксирана такса на месец. Няма %.
...
Ако ще правиш кокошкарски работи с малък оборот и т.н.
www.paypal.com или подобни. Там няма такси взимат само някъв % от всеки продаден брой.
...
Принципът на действие на системата е следния имаш сървър(твой), сървър на e-commerce компанията, и оторизиращ транзакцията сървър (на банката в която имаш търговска сметка- merchant account и служебна сметка- buisness checking account). Когато клиента си даде данните те се не минават през тебе, а директно се обработват от e-commerce компланията, като картата се проверява дали е валидна от отризационния сървър. Когато всичко е наред ти получаваш информация - примерно: ОК може да има несъответсвия в пощенски код,адрес на получателя, има грешен номер... и т.н. - тези неща като ги видиш пакетираш стоката, пращаш я и цъкаш да се извърши транзакцията. След известен срок парите ти постъпват в сметката.
-
Плащане по и-нет ?
Мдам, приказвах с програмисти от една американска фирма и те работят по същия начин с verisign. Проекта е доста голям и очакваните печалби са доста високи.
Това как да го приемам ? Като най - добрия вариант, който мога да избера ?
А за това, че инфото няма да минава през мен, е напълно нормално, защото представи си ако ми попадне една кредитна карта какво ще остане от нея :D.
-
Плащане по и-нет ?
verisign.com е гот, но с висока "setup fee" а и месечната такса не е от ниските...paypal.com - за съжаление България не се обслужва...
Препоръчвам да се обърне внимание на www.moneybookers.com - тънки тарифи и възможност за директен трансфер на сумата от виртуалната сметка към реална сметка в българска банка за 1.80 евро.
-
Плащане по и-нет ?
По принцип мен не ме бърка колко пари ще се плаща на месец, защото хората, за които правя това нещо разполагат с доста пари.
Общо взето предобих представа кое ще ми е най - полезно. Благодаря за мненията и съветите и ако някой има по - добри предложения нека да пише :)