-
CMS системи
някой може ли да ми разкаже много накратко за плюсовете, минусите и евентуално най-доброто приложение на всеки от тези CMS-и. или поне на някой от тях - пак ще съм благодарен. интересува ме каква гъвкавост предлагат и доколко са разширяеми с модули, лесни за употреба и т.н.
Drupal
Geeklog
Mambo Open Source
PHP-Nuke
phpWCMS
phpWebSite
Post-Nuke
Siteframe
Typo3
Xoops
мерси
-
CMS системи
Исканият от теб обзор на 10-те системи е достоен за дипломна работа и не може да се направи с няколко думи или реда...но ето ти един лесен начин да отсееш лошото от доброто:
- съсредоточи се около тези системи с по-висок рейтинг и текуща версия....такива с v1.0.1, 2.1.0.1 и подобни просто ги пропусни...това означава, че разработката им е още в началото а от там слаба поддръжка, малко адд-они, ниска или никаква локализация и т.н.
-
CMS системи
Или виж в hotscripts.com за някакъв добър цмс, или пък си напиши един сам :). Има книги за по 30 лв за пхп и там е обяснено как става всичко. В повечето случаи никой цмс почти неможе да отговаря точно на нуждите на един човек, в зависимост от това което иска да направи. Винаги има нещо, което или не е както трябва или липсва.
Мога да ти препоръчам една система казва се siteman. Тя е фрее и няма нужда от база данни :). Направо си инсталираш пхп и апаче и тръгва без проблем. Така ще ти е много по - лесно.
Може да я намериш в горе написания сайт.
-
CMS системи
е аз съм малко далеч от кодването, та писането на цмс не ми е особено интересно. принципно имам хора, с които работя по проекти, изискващи цмси, но тъй като хостинга ми предлага инсталация на някой от посочените, исках накратко да разбера за какво стават най-добре. мамбото доколкото съм го виждал е зле. пхпнуке също ми е ясно какво прави. но другите не съм ги чувал и мислех, че вероятно има някой, който е работил и може да каже за какво стават и не стават. иначе мерси за офертата, ще видя този ситеман какво прави [:D]
-
CMS системи
Щом Мамбо ти се струва зле, не знам колко ниско ще ти падне мнението за останалите след като ги пробваш. Според мен то е близо до върха на безплатните CMS. Естествено нуждае се от малко тунинговане след инсталацията.
Освен това, преди да преминеш към избор на CMS трябва да знаеш за какво ще го използваш, защото между приложенията на Mambo (което е CMS)и PHP-Nuke (което пък е портал) определено има разлика и тя хич не е малка.
-
CMS системи
http://www.opensourcecms.com/ - там можеш да тестваш всички от изброените CMS. Без Typo3 - тя се води най-гъвкава и с най-много възможности, но и най-трудна за освояване ( с нея даже можеш да си направиш и собствена CMS). Препоръчвам ти phpWCMS.
-
CMS системи
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">някой може ли да ми разкаже много накратко за плюсовете, минусите и евентуално най-доброто приложение на всеки от тези CMS-и. или поне на някой от тях - пак ще съм благодарен. интересува ме каква гъвкавост предлагат и доколко са разширяеми с модули, лесни за употреба и т.н.
<div align="right">Originally posted by pro*-*20/06/2005*:* 19:55:33</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Пробвай Zedge.no - www.ez.no Доста добър CMS с богати възможности за разширение. Документацията, не че няма, но ако беше повече щеше да е много добре. За сметка на това има добра поддръжка и честа актуализация, а на голяма част от въпросите си има отговори в техния форум. Разгледай и огромното разнообразие от проекти, реализирани чрез този CMS.
-
CMS системи
phpwcms наистина ми се стори адски добро решение - многоезичен, гъвкав и лесен за употреба, а доколкото виждам във форума им има и доста 'хакчета' за модване.