Резултати от 1 до 8 от общо 8

CMS системи

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001

CMS системи

някой може ли да ми разкаже много накратко за плюсовете, минусите и евентуално най-доброто приложение на всеки от тези CMS-и. или поне на някой от тях - пак ще съм благодарен. интересува ме каква гъвкавост предлагат и доколко са разширяеми с модули, лесни за употреба и т.н.

Drupal

Geeklog

Mambo Open Source

PHP-Nuke

phpWCMS

phpWebSite

Post-Nuke

Siteframe

Typo3

Xoops

мерси

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

CMS системи

Исканият от теб обзор на 10-те системи е достоен за дипломна работа и не може да се направи с няколко думи или реда...но ето ти един лесен начин да отсееш лошото от доброто:

- съсредоточи се около тези системи с по-висок рейтинг и текуща версия....такива с v1.0.1, 2.1.0.1 и подобни просто ги пропусни...това означава, че разработката им е още в началото а от там слаба поддръжка, малко адд-они, ниска или никаква локализация и т.н.

4. Member
    Тук е от
    May 2002

CMS системи

Или виж в hotscripts.com за някакъв добър цмс, или пък си напиши един сам . Има книги за по 30 лв за пхп и там е обяснено как става всичко. В повечето случаи никой цмс почти неможе да отговаря точно на нуждите на един човек, в зависимост от това което иска да направи. Винаги има нещо, което или не е както трябва или липсва.

Мога да ти препоръчам една система казва се siteman. Тя е фрее и няма нужда от база данни . Направо си инсталираш пхп и апаче и тръгва без проблем. Така ще ти е много по - лесно.

Може да я намериш в горе написания сайт.

5. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001

CMS системи

е аз съм малко далеч от кодването, та писането на цмс не ми е особено интересно. принципно имам хора, с които работя по проекти, изискващи цмси, но тъй като хостинга ми предлага инсталация на някой от посочените, исках накратко да разбера за какво стават най-добре. мамбото доколкото съм го виждал е зле. пхпнуке също ми е ясно какво прави. но другите не съм ги чувал и мислех, че вероятно има някой, който е работил и може да каже за какво стават и не стават. иначе мерси за офертата, ще видя този ситеман какво прави [:D]

6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

CMS системи

Щом Мамбо ти се струва зле, не знам колко ниско ще ти падне мнението за останалите след като ги пробваш. Според мен то е близо до върха на безплатните CMS. Естествено нуждае се от малко тунинговане след инсталацията.

Освен това, преди да преминеш към избор на CMS трябва да знаеш за какво ще го използваш, защото между приложенията на Mambo (което е CMS)и PHP-Nuke (което пък е портал) определено има разлика и тя хич не е малка.

7. Тук е от
    Jun 2005

CMS системи

http://www.opensourcecms.com/ - там можеш да тестваш всички от изброените CMS. Без Typo3 - тя се води най-гъвкава и с най-много възможности, но и най-трудна за освояване ( с нея даже можеш да си направиш и собствена CMS). Препоръчвам ти phpWCMS.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2003

CMS системи

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">някой може ли да ми разкаже много накратко за плюсовете, минусите и евентуално най-доброто приложение на всеки от тези CMS-и. или поне на някой от тях - пак ще съм благодарен. интересува ме каква гъвкавост предлагат и доколко са разширяеми с модули, лесни за употреба и т.н.

<div align="right">Originally posted by pro*-*20/06/2005*:* 19:55:33</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Пробвай Zedge.no - www.ez.no Доста добър CMS с богати възможности за разширение. Документацията, не че няма, но ако беше повече щеше да е много добре. За сметка на това има добра поддръжка и честа актуализация, а на голяма част от въпросите си има отговори в техния форум. Разгледай и огромното разнообразие от проекти, реализирани чрез този CMS.

10. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001

CMS системи

phpwcms наистина ми се стори адски добро решение - многоезичен, гъвкав и лесен за употреба, а доколкото виждам във форума им има и доста 'хакчета' за модване.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. + и - на различните операционни системи
    От miroleskov във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 33
    Последно: 15-01-11, 21:47
  2. Операционни системи за лаптопи!?
    От pazdir във форум Windows
    Отговори: 23
    Последно: 22-01-09, 00:18
  3. операциоони системи
    От reihi във форум Windows
    Отговори: 9
    Последно: 11-01-09, 21:16
  4. dvd системи, DivX, субтитри
    От noise във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 5
    Последно: 26-04-05, 11:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе