Изрязване на различни от квадрат форми и слагане на " балончета" за думи. КАК?
Здравейте Колеги,
Въпросът ми може да се стори смешен на по голямата част от аудиторията на този форум. Но аз незнам как става този номер. javascript:void(0);
undecided
Ще Ви бъда благодарен, ако ми кажете как бих могъл да изрязвам фигури и после да ги гропвам и тези фигури да не са само квадрачета ами епилпси, стрелки , звезди, 6 ъгълници и прочее. Коя програма го прави това нещо , има ли модули който се слагат допълнително във Фотошопа и го правят?
Вторият ми въпрос е с коя програма бих могъл да слагам балончета пред устата на хората (така както се прави в комиксите) и в тях се пише текст все едно човека го казва - сещата се какво имам предвид предполагам. Също има ли модул който се зарежда допълнително във Фотошопа и ще ми помогне.
Благодаря предварително
Re: Изрязване на различни от квадрат форми и слагане на " балончета" за думи. КА
Фотошопа има кръгчета и елипси.
Само трябва да задържиш мишката на инструмента с квадратчетата.
Останалите форми можеш да си ги рисуваш директно, или да ги импортнеш готови от някъде.
Имам предвид, че ако ти е по-лесно да рисуваш правилна форма във векторна програма, от там я експортваш като *.ai файл, който после можеш да ползваш във Фотошоп.
Лично аз така бих постъпила включително и за балончетата.
Re: Изрязване на различни от квадрат форми и слагане на " балончета" за думи. КА
Имаше един плъгин за балончетата. Преди няколко месеца го бях мяркал, но убий ме не мога да си спомня как се казваше.
Re: Изрязване на различни от квадрат форми и слагане на " балончета" за думи. КАК?
Можеш да погледнеш какво имаш в Custom Shapes (предполагам си с вер.6 и нагоре) - и ако са ти малко, потърси из Интернет - има много допълнителни. Там има и въпросните "балончета"
За Photoshop 7 - Точно под Text Tool има CustomShape Tool (U) - горе в лентата* натискаш триъгълничето до Shape , за да покажеш Custom Shape Picker, ако не се показват всичките категории, натискаш триъгълничето вдясно и избираш All. "Балончетата " тук се наричат TalkBubbles.
Ръководство как се слага балончета по два начина тук.
Ръководство за Custom Shapes и как да си направим сами такива тук.
Не разбирам какво значи "изрязвам фигури и после да ги гропвам" - режеш, като селектираш по един от многото начини фигурата и после - Cut примерно. Другата дума не я разбирам :) - дропвам, кропвам,...
Толкова за Фотошоп. Много други програми ги могат тези неща, дето питаш.
Re: Изрязване на различни от квадрат форми и слагане на " балончета" за думи. КАК?
Това което ти трябва е corel draw 12 - там има готов туул за балончета и за каквито можеш да се сетиш форми, а факта че са векторни позволява много лесно и обратимо да се редактират.... после експортваш в jpeg и си готов... В пъти по лесно става отколкото с фотошоп