Резултати от 1 до 5 от общо 5

Изрязване на различни от квадрат форми и слагане на " балончета" за думи. КАК?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2004

Изрязване на различни от квадрат форми и слагане на " балончета" за думи. КАК?

Здравейте Колеги,

Въпросът ми може да се стори смешен на по голямата част от аудиторията на този форум. Но аз незнам как става този номер. javascript:void(0);
    undecided

Ще Ви бъда благодарен, ако ми кажете как бих могъл да изрязвам фигури и после да ги гропвам и тези фигури да не са само квадрачета ами епилпси, стрелки , звезди, 6 ъгълници и прочее. Коя програма го прави това нещо , има ли модули който се слагат допълнително във Фотошопа и го правят?

Вторият ми въпрос е с коя програма бих могъл да слагам балончета пред устата на хората (така както се прави в комиксите) и в тях се пише текст все едно човека го казва - сещата се какво имам предвид предполагам. Също има ли модул който се зарежда допълнително във Фотошопа и ще ми помогне.

Благодаря предварително

2.  

3. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Re: Изрязване на различни от квадрат форми и слагане на " балончета" за думи. КА

Фотошопа има кръгчета и елипси.
    Само трябва да задържиш мишката на инструмента с квадратчетата.
    Останалите форми можеш да си ги рисуваш директно, или да ги импортнеш готови от някъде.
    Имам предвид, че ако ти е по-лесно да рисуваш правилна форма във векторна програма, от там я експортваш като *.ai файл, който после можеш да ползваш във Фотошоп.
    Лично аз така бих постъпила включително и за балончетата.

4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Re: Изрязване на различни от квадрат форми и слагане на " балончета" за думи. КА

Имаше един плъгин за балончетата. Преди няколко месеца го бях мяркал, но убий ме не мога да си спомня как се казваше.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Изрязване на различни от квадрат форми и слагане на " балончета" за думи. КАК?

Можеш да погледнеш какво имаш в Custom Shapes (предполагам си с вер.6 и нагоре) - и ако са ти малко, потърси из Интернет - има много допълнителни. Там има и въпросните "балончета"
    За Photoshop 7 - Точно под Text Tool има CustomShape Tool (U) - горе в лентата* натискаш триъгълничето до Shape , за да покажеш Custom Shape Picker, ако не се показват всичките категории, натискаш триъгълничето вдясно и избираш All. "Балончетата " тук се наричат TalkBubbles.
    Ръководство как се слага балончета по два начина тук.
    Ръководство за Custom Shapes и как да си направим сами такива тук.

Не разбирам какво значи "изрязвам фигури и после да ги гропвам" - режеш, като селектираш по един от многото начини фигурата и после - Cut примерно. Другата дума не я разбирам - дропвам, кропвам,...
    Толкова за Фотошоп. Много други програми ги могат тези неща, дето питаш.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Re: Изрязване на различни от квадрат форми и слагане на " балончета" за думи. КАК?

Това което ти трябва е corel draw 12 - там има готов туул за балончета и за каквито можеш да се сетиш форми, а факта че са векторни позволява много лесно и обратимо да се редактират.... после експортваш в jpeg и си готов... В пъти по лесно става отколкото с фотошоп

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 18:53
  4. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04
  5. Задача 306 ("магически квадрат")
    От kamenf във форум Логически задачи
    Отговори: 5
    Последно: 13-01-06, 10:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе