Искам да направя следното нещо в една web станица. Като щракна върху дадена връзка новата страницата, която се отваря да се зареди в нов таб на браузъра. Някой има ли идея какъв код трябва да напиша?
Преглед за печат
Искам да направя следното нещо в една web станица. Като щракна върху дадена връзка новата страницата, която се отваря да се зареди в нов таб на браузъра. Някой има ли идея какъв код трябва да напиша?
Според мен трябва да зададеш да се отваря в нов прозорец, а това дали ще е в нов таб или действително в нов прозорец, се настройва от браузъра (когато поддържа табове).
Това е ясно, но аз искам да принудя браузъра ако подържа табове да отваря в нов таб. По принцип Opera отваря всичко в нов таб. Искам да накарам IE7 и FF да правят същото нещо.
За Firefox: Tools, Options - Tabs - check "Force links that open new window to open in" - radio "a new tab"
IE7 не ползвам
Пак казвам, това е от страната на клиента. Не знам как можеш да запишеш това в HTML кода.
Трябва да знаеш, че е доста готин. FF ряпа да яде.Цитат:
IE7 не ползвам
И това нещо за FF го знам. Аз искам да разбера възможно ли е чрез код в web страница да накарам нова страница да се отвори в нов таб.
Надявам се някой да даде идея, ако е възможно разбира се...
Аз също не ползвам IE, но поне според мен IE7 е някакакъв кошмарен кошмар - имах неблагоразумието го тествам преди известно време, и не можах го изтрая и 5 мин.
Да докопаш опциите на даден браузер е невъзможно според мен...страницата ти трябва да е универсална в аспект на браузъри и единственото общо в този набор на функции е нов прозорец...може би след време ще става ама за сега не мисля че имаш избор :rockon:
Аз не искам да докопвам настройките на браузъра. Искам да напиша html коф, който да отваря страницата в нов таб както се пише код да се отваря страницата в нов прозорец.
Но май това което искам е невъзможно, поне за сега...