Искам да направя следното нещо в една web станица. Като щракна върху дадена връзка новата страницата, която се отваря да се зареди в нов таб на браузъра. Някой има ли идея какъв код трябва да напиша?
Искам да направя следното нещо в една web станица. Като щракна върху дадена връзка новата страницата, която се отваря да се зареди в нов таб на браузъра. Някой има ли идея какъв код трябва да напиша?
Според мен трябва да зададеш да се отваря в нов прозорец, а това дали ще е в нов таб или действително в нов прозорец, се настройва от браузъра (когато поддържа табове).
Това е ясно, но аз искам да принудя браузъра ако подържа табове да отваря в нов таб. По принцип Opera отваря всичко в нов таб. Искам да накарам IE7 и FF да правят същото нещо.
За Firefox: Tools, Options - Tabs - check "Force links that open new window to open in" - radio "a new tab"
IE7 не ползвам
Пак казвам, това е от страната на клиента. Не знам как можеш да запишеш това в HTML кода.
Трябва да знаеш, че е доста готин. FF ряпа да яде.IE7 не ползвам
И това нещо за FF го знам. Аз искам да разбера възможно ли е чрез код в web страница да накарам нова страница да се отвори в нов таб.
Надявам се някой да даде идея, ако е възможно разбира се...
Аз също не ползвам IE, но поне според мен IE7 е някакакъв кошмарен кошмар - имах неблагоразумието го тествам преди известно време, и не можах го изтрая и 5 мин.
Да докопаш опциите на даден браузер е невъзможно според мен...страницата ти трябва да е универсална в аспект на браузъри и единственото общо в този набор на функции е нов прозорец...може би след време ще става ама за сега не мисля че имаш избор
Аз не искам да докопвам настройките на браузъра. Искам да напиша html коф, който да отваря страницата в нов таб както се пише код да се отваря страницата в нов прозорец.
Но май това което искам е невъзможно, поне за сега...