може да е елементарно, но доста ме изпоти...
денс цял ден правих нещо като презентация на HTML. не занм защо, но като го гледах - супер, пуснах го през Файърфокс - убиец, обаче, като го пуснах през ИЕксплорер - НЪЦКИ! таблиците изобщо не са подравнени накъдето трябва, текста също, а на всичкото отгоре прозрачността на изображенията излизаше сива! 98% е вероятността този, който ще го гледа да ползва ИЕксплорер. графиките са png.
Re: може да е елементарно, но доста ме изпоти...
С коя програмка го правиш това упражнение... Дреамплетача (dreamweaver) проверява за грешки и несъответствия в кода при различните браузъри...по принцип би трябвало да е обратното всичко да е ок с ИЕ и да се омазва с Лисичко...иначе като правиш нещо отваряш един два браузъра и проверяваш как са нещата на всеки 5 мин....ако искаш дай малко код да видим...или го качи някъде...
:oops: добре де... еми... вчера бях уморен... и не съм забелязал нещо - не съм проверил параметрите на две от клетките на таблицата - на превю-то ми изглежда добре, но се оказа, че вместо да заемат 100% от таблицата, те са си измислили някакви 280 пиксела... и не съм задал центриране на текста, а само на клетката... пооправих го. а картинките ги конвертнах на гиф-чета, а там където има полупрозрачност ги направих на jpg с фон и стана готено. верно, трябваше малко да поразцъкам скрипта, ама нищо- поне стана. а програмата е нещо като олекотен Дриймуевър за Линукс - Nvu се казва - много е добър - има основните неща, без някакви гъзарийки, лек е, интерфейса е много добър.
Цитат:
Първоначално публикувано от IBANEZ_
денс цял ден правих нещо като презентация на HTML. не занм защо, но като го гледах - супер, пуснах го през Файърфокс - убиец, обаче, като го пуснах през ИЕксплорер - НЪЦКИ! таблиците изобщо не са подравнени накъдето трябва, текста също, а на всичкото отгоре прозрачността на изображенията излизаше сива! 98% е вероятността този, който ще го гледа да ползва ИЕксплорер. графиките са png.
IE 6 НЕ ПОДДЪРЖА алфа канала на PNG!
Колкото до другите неща - проблема е в тебе, вярно че има разлики в рендването на хтмл в различните браузъри но да напишеш нещо което да излиза както трябва във всичките не е нещо което се смята за сложно.