"Вписване" на web страница в е-поща
Здравейте, не знам дали формулирах правилно заглавието на темата, но проблема е следният. Как мога да вмъкна някаква страница в писмото което пращам, така, че получателя като го отвори, там където трябва да е текста на писмото да се зарежда някаква страница - не да има линк, ами да се зарежда там където трябва да бъде текста на писмото ми. Конкретно става дума за поща в Dir.bg, но ако не може да стане с нея, приемам предложения за други.
Благодаря предварително!
Re: "Вписване" на web страница в е-поща
По принцип това зависи и от настройките на пощенската кутия, към която изпращаш писмото.
Ако отсреща са забранили автоматичното зареждане на уеб-страници в писмата, няма как да изпратиш такъв mail.
Вариант е да свалиш страницата, която искаш да изпратиш, в .html формат и да прикачиш файла към писмото, но отново дали ще бъде видян директно или не тоя прикачен файл - това пак зависи от настройките на получателя.
Така става, но страницата се зарежда без картинките :(
Цитат:
Първоначално публикувано от Usera
Така става, но страницата се зарежда без картинките :(
Ами фактор за това отново са настройките на пощата-получател... Всичко това е част от системите за сигурност на пощите и май няма как да бъде избегнато със 100%-ова гаранция. :081:
Принципно, когато записваш някаква страница на компютъра си, картинките се записват в отделна папка (с име "images") в същата директория, в която и .html файла. Аз обаче поне не знам начин да прикачиш цяла папка към писмо.
Така че изходът е да attach-неш картинките, след което да редактираш ръчно .html файла, като махнеш "/images" от относителните адреси в него.
Може би има вариант и със self-extracting-archive, но това не решава въпроса, който поставяш - а именно, в тялото на съобщението да се показва съдържанието на web-страницата.
Цитат:
Първоначално публикувано от Slero
Принципно, когато записваш някаква страница на компютъра си, картинките се записват в отделна папка (с име "images") в същата директория, в която и .html файла. Аз обаче поне не знам начин да прикачиш цяла папка към писмо.
Така че изходът е да attach-неш картинките, след което да редактираш ръчно .html файла, като махнеш "/images" от относителните адреси в него.
Може би има вариант и със self-extracting-archive, но това не решава въпроса, който поставяш - а именно, в тялото на съобщението да се показва съдържанието на web-страницата.
Аз вече пробвах да атачна снимките заедно html-a, но снимките се показаха отдолу. Ще пробвам както предлагаш, но интересното е, че когато ми го показаха това нещо в една поща, нямаше прикачен файл, просто се показваше и изглежда като web страница- със картинки, линкове...
Хм, май си прав, че картинките ще излизат отдолу.
А това, което са ти показали, може би е бил HTML-код, вграден в текста на писмото... с картинки, представляващи абсолютни адреси (сочещи към сървър в интернет, а не към attach-нати файлове)
Цитат:
Първоначално публикувано от Slero
А това, което са ти показали, може би е бил HTML-код, вграден в текста на писмото... с картинки, представляващи абсолютни адреси (сочещи към сървър в интернет, а не към attach-нати файлове)
А идея как се вгражда този код? Аз вече пробвах да вмъкна в редактора, но просто ми го изписа, не го изпълни.
Възможност да се постигне това което искаш е да направиш html писмо с Microsoft Outlook /не outlook express/. и в него да вмъкнеш картинката в писмото. каритнката се изпраща заедно с писмото. но не като атачмънт. Възможно е и с други мейл клиенти да се постигне но аз не съм тествал.
с уеб пощата в дир.бг също не съм проверявал вероятността е малка според мен да стане.
ако ти се задълбава google -> rfc2046 има техническо описание за формата на писмото и как се постига това.
(multipart/mixed се казва формата на такова писмо)
P.S. такова писмо може да се направи и с Тhunderbird (избираш tools/account settings/composition and ..../ compose in html format), а вероятно и с почти всеки mail клиент.
За да го направиш от Дир.бг, трябва да сложиш картинката на някой сървър и след това да вмъкнеш линка към нея. И получателят ще я види "вградена" сред текста на писмото ти.
Между другото това може да се направи и от gmail...
// Добавено
Има два вида такива писма.
На външен вид не се различават, но въпросният ефект е постигнат по различен начин.
При единия способ се вгражда линк към картинка, качена на видно място.
При другия картинката действително се внедрява в писмото. Тогава то става по-голямо, но отпада проблемът къде да я качите.
С някои от мейл-клиентите може да се направят и двата типа html-писма.
С уеб-пощите за сега виждам да се ползва само варианта с линк.
При това в gmail трябва да се хитрува, защото директно няма опция за вграждане на картинки.