Резултати от 1 до 10 от общо 10

"Вписване" на web страница в е-поща

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2005

"Вписване" на web страница в е-поща

Здравейте, не знам дали формулирах правилно заглавието на темата, но проблема е следният. Как мога да вмъкна някаква страница в писмото което пращам, така, че получателя като го отвори, там където трябва да е текста на писмото да се зарежда някаква страница - не да има линк, ами да се зарежда там където трябва да бъде текста на писмото ми. Конкретно става дума за поща в Dir.bg, но ако не може да стане с нея, приемам предложения за други.
    Благодаря предварително!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: "Вписване" на web страница в е-поща

По принцип това зависи и от настройките на пощенската кутия, към която изпращаш писмото.

Ако отсреща са забранили автоматичното зареждане на уеб-страници в писмата, няма как да изпратиш такъв mail.

Вариант е да свалиш страницата, която искаш да изпратиш, в .html формат и да прикачиш файла към писмото, но отново дали ще бъде видян директно или не тоя прикачен файл - това пак зависи от настройките на получателя.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Така става, но страницата се зарежда без картинките

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Usera
    Така става, но страницата се зарежда без картинките
    Ами фактор за това отново са настройките на пощата-получател... Всичко това е част от системите за сигурност на пощите и май няма как да бъде избегнато със 100%-ова гаранция.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Принципно, когато записваш някаква страница на компютъра си, картинките се записват в отделна папка (с име "images") в същата директория, в която и .html файла. Аз обаче поне не знам начин да прикачиш цяла папка към писмо.

Така че изходът е да attach-неш картинките, след което да редактираш ръчно .html файла, като махнеш "/images" от относителните адреси в него.

Може би има вариант и със self-extracting-archive, но това не решава въпроса, който поставяш - а именно, в тялото на съобщението да се показва съдържанието на web-страницата.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Цитат Първоначално публикувано от Slero
    Принципно, когато записваш някаква страница на компютъра си, картинките се записват в отделна папка (с име "images") в същата директория, в която и .html файла. Аз обаче поне не знам начин да прикачиш цяла папка към писмо.

Така че изходът е да attach-неш картинките, след което да редактираш ръчно .html файла, като махнеш "/images" от относителните адреси в него.

Може би има вариант и със self-extracting-archive, но това не решава въпроса, който поставяш - а именно, в тялото на съобщението да се показва съдържанието на web-страницата.
    Аз вече пробвах да атачна снимките заедно html-a, но снимките се показаха отдолу. Ще пробвам както предлагаш, но интересното е, че когато ми го показаха това нещо в една поща, нямаше прикачен файл, просто се показваше и изглежда като web страница- със картинки, линкове...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Хм, май си прав, че картинките ще излизат отдолу.

А това, което са ти показали, може би е бил HTML-код, вграден в текста на писмото... с картинки, представляващи абсолютни адреси (сочещи към сървър в интернет, а не към attach-нати файлове)

10. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Цитат Първоначално публикувано от Slero
    А това, което са ти показали, може би е бил HTML-код, вграден в текста на писмото... с картинки, представляващи абсолютни адреси (сочещи към сървър в интернет, а не към attach-нати файлове)
    А идея как се вгражда този код? Аз вече пробвах да вмъкна в редактора, но просто ми го изписа, не го изпълни.

11. Тук е от
    Nov 2004

Възможност да се постигне това което искаш е да направиш html писмо с Microsoft Outlook /не outlook express/. и в него да вмъкнеш картинката в писмото. каритнката се изпраща заедно с писмото. но не като атачмънт. Възможно е и с други мейл клиенти да се постигне но аз не съм тествал.

с уеб пощата в дир.бг също не съм проверявал вероятността е малка според мен да стане.

ако ти се задълбава google -> rfc2046 има техническо описание за формата на писмото и как се постига това.
    (multipart/mixed се казва формата на такова писмо)

P.S. такова писмо може да се направи и с Тhunderbird (избираш tools/account settings/composition and ..../ compose in html format), а вероятно и с почти всеки mail клиент.

12. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

За да го направиш от Дир.бг, трябва да сложиш картинката на някой сървър и след това да вмъкнеш линка към нея. И получателят ще я види "вградена" сред текста на писмото ти.

Между другото това може да се направи и от gmail...

// Добавено
    Има два вида такива писма.
    На външен вид не се различават, но въпросният ефект е постигнат по различен начин.
    При единия способ се вгражда линк към картинка, качена на видно място.
    При другия картинката действително се внедрява в писмото. Тогава то става по-голямо, но отпада проблемът къде да я качите.

С някои от мейл-клиентите може да се направят и двата типа html-писма.
    С уеб-пощите за сега виждам да се ползва само варианта с линк.
    При това в gmail трябва да се хитрува, защото директно няма опция за вграждане на картинки.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 703
    Последно: 23-12-18, 18:15
  3. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  4. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 18:53
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе