Резултати от 1 до 12 от общо 12

RQ: Моля дайте мнение за site

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    5
    #1

    RQ: Моля дайте мнение за site

    Здравей те, моля кажете си менението за този site http://transprenos.com/ . Очаквам да не бъдете много сурови кум мен, но и да не ми спестите нищо. Всичко и дизайна и кодинга съм го правил аз. Можете да се досетите, че не ставам за дизанер, но искам да се науча, за това дайте ми предложения за това как бих могъл да направя страницата по-приятна за окото на потребителя без да променям озновната тема.
    Благоаря.

  2.  
     
  3. Member Аватара на devil
    Тук е от
    Jun 2002
    Живее в
    София
    Мнения
    408
    #2

    Re: RQ: Моля дайте мнение за site

    Без да се обиждаш, обаче такова мазало (на буци) не бях виждал от доста време. И дизайн... съжалявам, не виждам такъв.

  4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #3

    Re: RQ: Моля дайте мнение за site

    Не е чак толкова зле, все пак трябва да се има предвид дейността на фирмата. Според мен информацията е достатъчна - нито много, нито малко, но важните неща са казани.
    Сега, за дизайна.... има какво да се желае, но основното отново е постигнато - т.е. няма адски шарении и е ясно отделните елементи за какво служат. Конкретни забележки - тоя местещ се текст в горната част ме дразни, големит стрелки в лявото меню са отрязани в долната си част, а "активната" стрелка зловещо провисва върху зелената вертикална лента.

    Jakim, при положение, че искаш да постигнеш повече в областта на дизайна на уебстраници, може би най-лесно се започва като се строи на базата на нещо вече готово. Например виж тук -> http://themes.wordpress.net/ , не че тези теми са някакъв висш еталон за дизайн, но ще видиш как едни и същи функции са реализирани по разнообразен начин. Обърни внимание на съчетаването на цветовете (кога е добре, кога е зле, кога дразни и кога радва окото), на размерите и пропорциите. От страна на кодиране, учи Macromedia DreamWeaver. Смея да твърдя, че ако човек има някакви познания по английски, би могъл да се справи без да позлва никаква помощна литература.
    Дерзай

  5. Novice
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    5
    #4

    Re: RQ: Моля дайте мнение за site

    Благодаря ти Ско, за напътствията, както и за това, че не беше много суров към новаторската ми работа. Разглейдал съм различни дизаи шаблони, но ми беше изри4но зададено бутоните да са триъгълни и цветовете да са такива. За кодинга, правил съм го на dreamweaver, но сам съм писал кода и съм гледал да отговаря на W3C стандартите за xhtml. Още съм много скиптичен към автоматичното генериране на код. Мерси още веднъж за съветите, днеска ще се постарая да оправя бутоните. Би ли могъ да ми дадеш само някои hint как да направя не чак толкова зловещо провисването на активната стрелка. ?

  6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #5

    Re: RQ: Моля дайте мнение за site

    За стрелките виждам два варианта - единият - да разшириш вертикалната сива лента, така че стрелката да не я напуска, когато се изнесе вдясно. Другият - да смалиш самата стрелка, така че при всички положения да се вмества в сивото поле.
    Трети алтернативен вариант - превърни стрелките в .gif или .png формат и направи светлосивия фон прозрачен. Как ще стане това, зависи от графичния софт, който използваш.

  7. Member Аватара на diaflin6
    Тук е от
    Apr 2004
    Мнения
    194
    #6

    Re: RQ: Моля дайте мнение за site

    Jakim, мисля че Ско е бил доста умерен. Аз лично съм на мнението на devil. Единствения положителен елемент в сайта е читаемостта, т.е. цвета на шрифта е достатъчно контрастен с този на фона и в резултат е лесно да прочетеш информацията . Колкото до дизайн елементите, триъгълните бутони от навигационния бар са много нестандартен избор. Разбирай ,че никой не използва такава форма , тя е доста необичайна и един типичен потребител би бил "раздразнен" ( разсеян, шокиран) от формата. Същото важи и са навигацията в дясно.
    Картинката във фона на информационната част (TP.jpg) е 31К , това е твърде много за фон, триъгълниците които служат за фона на навигацията в дясно са по 21К, а тези в топ навигацията - по 24 К - много е !!!

    Ско, ти е е дал един много добър съвет. Разгледай темплейтите на Уордпрес , техните автори се стараят да следват основните правила на уеб стандартите. За това че сайта трябва да бъде по-скоро използваем(полезен за потребителите), от колкото "изумително невероятен", като извънземните работи на 2ъдвансед , например. От там(темплейтите на Уордпрес) може да заимстваш идеи за отделни елементи или за цялосния темплейт.

    Дерзай и успех !!!

    едит /// П.П. Забравих и най-важното , не използвай генератори на код. Дриймуивър е сред най-добрите , но и той "пълни" излишен код. Един текстов редактор е напълно достатъчен. Аз например използвам Ultra Edit.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #7

    Re: RQ: Моля дайте мнение за site

    Намали шрифта с поне два пункта. Грозно е, когато формата е малка, а шрифта - голям.
    Подкрепям diaflin6, за триъгълниците (приличат на "оградка" малко). По-приятно ще е да се сложат стандартни "правоъгълни" карета.
    Както ти е казал и Ско - движещият се надпис горе дразни. Стационирай го долу, по средата - хората са свикнали там да търсят "връзки" и "контакти". В тази връзка, главният "темплейт" е някак орязан в края и оставя неприятният привкус, че страницата не е заредена изцяло. И още нещо: избягвай да слагаш черен текст на сив фон (визирам "бутоните-стрелки" вляво) - адски дразнещо и нечетаемо е. Слагай винаги светъл текст на тъмен фон, както и обратното. Колкото контраста е по-голям, толкова текста се чете по-леко и лесно.
    Таблиците: центрирай всички графи, с изключение на най-лявата ("Услуга"). Уеднакви малко размера на шрифтовете - тези "крещящо" големи и удебелени заглавия (на фона на малкият шрифт в графите) са адски дразнещи.
    Снимки: Уеднакви "нокътчетата" на снимките в "Галерия"-та, както и да ги остави да "дишат" малко - така са много наблъскани и създават впечатление за осезаема липса на място. Няма да е зле да сложиш по една по-специална снимка (или картинка, орнамент) и в главните подстраници: "За нас", "Услуги" и т.н. Така хем ще раздвижиш малко текста, хем в посетителя няма да остане впечатлението, че страницата е прекалено "семпла".

    Когато седнеш да правиш страница, трябва да мислиш за посетителя глобално. Прав е diaflin6, за размера на фоновете. Не всички разполагат с хипер бързи връзки и понякога зареждането на проста на вид страница може да се окаже истински проблем. Спри се на по-опростени "backgrounds", от порядъка на 2-3-4 КВ. "Нокътчетата" не е задължително да са със 100 % качество, нали затова са "нокътчета"? Оттам също можеш да откраднеш ценни килобайти.

    За другите неща са ти казали вече...

    Толкова от мен (засега).

  10. Novice
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    5
    #8

    Re: RQ: Моля дайте мнение за site

    Благодаря на всички за ценните съвети. Някои от ще ги направя, например големината на картинките, но що се отнася до тригълниците и цветовете цветовете, хората за които го правя ги искат така. А за изкачащите стрелки, незнам защо е толкова дразнещо, хората мн харесаха тази идея. Вярно, че можех да ги нарисувам и по-добре, ама ... А и един ламерски въпрос към IvO™, какво са това нокътчета?
    Мерси още веднъж на всички.

  11. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #9

    Re: RQ: Моля дайте мнение за site

    Сигурен съм, че хората биха си избрали и други бутони - просто не си им предоставил по-голям избор. За оформление на сайт от този тип, всички "островърхи" и "нарязани" плоскости, са дразнещи. Съдя по собственият си поглед и опит.

    "Нокътче" идва от "thumb-nail" - този термин се използва, за да може с една дума да се охарактеризира "умалено превю (preview) на дадена картинка". Наричат ги "нокътчета", защото са малки снимки, точно като нокътчета.


  12. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    531
    #10

    Re: RQ: Моля дайте мнение за site

    В основната страница надписите "Персонал" и "Галерия" излизат извън бутоните, т.е. леко трябва да се намали шрифта или промени бутона.

    Не трябва ли "за нас" да бъде основната /home/ страница а "Други" да бъде кръстена "за нас" ?

    На мен лично не ми хареса текста на основната страница. "Фирмата е...", "От десет години е" а после "ние сме" "гарантираме..", т.е. един път в 3 лице един път в 1-во.

    Примерно :"Фирмата ни е един от основните доставчици на транспортни и хамалски услуги в България. Присъстваме на пазара повече от десет години като сме се доказали /сме известни/ със своя професионализъм и коректното си отношение към клиентите." или нещо подобно.
    "Стараем се да бъдем полезни" трябва да се махне. Клиентите ви надали искат да научат за вашите старания а по скоро за факти. Старанието звучи като оправдание.

    На страница "Други":
    "Предупреждаване, фиксиране и своевременно отстраняване на грешки" трябва да се промени т.к. не носи много яснота. По метода на дедукцията може и да се сетиш за какво става въпрос.
    "Фирмата може да се похвали с много доволни клиенти с които работим непрекъснато. КЛИЕНТИ" - също трябва да се промени. Посланието в момента към бъдещите клиенти ми звучи "все пак се намират и доволни клиенти - вижте кои са те". По скоро "Фирмата ни може да се похвали само с доволни клиенти част от които са: КЛИЕНТИ"...

    Търсенето с Гугъл на ТрансПренос ООД не намира страницата ви.


  13. Novice
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    5
    #11

    Re: RQ: Моля дайте мнение за site

    KTT Мерси много за полезните съвети относно текса, по принцип не аз съм го милсил, но ще направя предлойение на моите хора да го променят и на мен мн не ми харесваше така. Относно google-a регистрирах страницата, написал съм и sitemap.xml, но гугъл още не го е индексирал , чакам го вече месец.
    IvO™ хората ми казаха "искаме триъгълни бутони" не че не съм им давал избор, просто те си го бяха решили.
    За плаващият текст, понеже хората си го искат, как би могло да се направи не чак толкова дразнещо? ако го накарам да се движи само над бутоните,(демек с тази широчина) дали ще бъде по-добре, и ако му сложа някой по-мек цвят?

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    5
    #12

    Re: RQ: Моля дайте мнение за site

    Здравейте отново. Направих някои корекций по страницата, не са много, но се надявам да е по-добре от преди. Основното е, че съм сложил iframes, поправил съм бутоните от ляво, и съм намалил големината картинките с бутоните и малко корекции на текста. Тригълните бутони в главната лента не съм ги махнал, още убеждавам хората че не е мн добре с тях.Новите корекци обаче не са синхронизирани с "Онената лисица"на мозила, така че моляви отваряите го с IE, по-нататък ще го боря този проблем. Моля да бъдете така отзивчиви както в началото и да ми помогнете да доушлайфам нещата. Ще ви дам и друг сите, пак за същата фирма да кажете и за него някои недостатъци (надявам се и някои хубави черти. Мерси много на всички. URL-то е: http://www.transprenos.org/.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. RQ: Моля дайте мнение за аудиосистема Sony SHAKE-5
    От Nerazur5 във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 10-06-14, 10:06
  2. Моля, дайте мнение за този лаптоп
    От squash във форум Мобилни устройства
    Отговори: 8
    Последно: 18-04-09, 10:22
  3. Моля дайте вашето мнение за Philips 3357/12
    От zerow във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 1
    Последно: 26-10-08, 09:54
  4. Моля дайте мнение за дом.кино PHILIPS HTS-3115/12
    От vladont във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 7
    Последно: 16-04-07, 07:54
  5. Моля, дайте мнение за CPU Temp.
    От Geko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 5
    Последно: 03-12-03, 17:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе