Резултати от 1 до 10 от общо 10

DHTML Tree Menu

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2003

DHTML Tree Menu

Трябва ми някаква програмка, която да ми генерира DHTML Tree Menu. Ако се интегрира към Expresion Web ще е направо идеално.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Re: DHTML Tree Menu

Защо точно DHTML? JavaScript не ти ли върши работа (питам, защото имам какво да ти предложа)?

4. Member
    Тук е от
    Jul 2003

DHTML всъщност представлява комбинация от JavaScript, XHTML и CSS.

Давай това, което имаш. Може би ще свърши работа...

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

За DHTML всъщност все още няма точна дефиниция, или поне такава, която да е официално одобрена от W3C. Най-общо под DHTML се разбира комбинация от HTML, стилове и скриптове (в частност биха могли да бъдат и тези, за които казваш).

Мислех да ти пращам нещо друго, но намерих продукт, който се казва точно DHTML Menu в комбинация с още няколко продукта. На РМ ти изпращам връзка.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2003

По принцип си прав за DHTML, че няма точна дефиниция.
    Мерси за връзката. Днес ще пробвам програмката.
    Аз пробвах доста различни продукти, но проблема при всички, е че не се интегрират в Expression Web, а на мен ми трябват точно такава. Дано тази да стане.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Тази програмка съм я ползвал. Даже имам и по-нова версия. За съжаление не се интегрира в Expression Web и чесно казано генерира доста изчанчен код. А и тя не генерира дървовидно меню. Това прави друга програма от същата фирма. Но това не е толкова важно. Важно е, че не ми върши работа, макар че е добра.

Очаквам други идеи.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2001

а вградените функции не ти ли вършат работа ?
    от опита ми с Front Page знам, че майкрософтските продукти правят по-тромав (голям) код,
    а и не са съвсем съвместими с Netscape/Mozilla/Opera (или обратното, н.з.)

ето един адд-ин:
    http://www.microsoft.com/products/ex...n-add-ins.mspx ==> InstantFX Navigation Maker

може и тук да погледнеш за нещо:
    http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/
    все нещо ще ти хареса, ако не - просто http://www.google.bg/search?hl=bg&q=...ion+menu&meta=

10. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Вярно е, че FrontPage прави малко по-голям код и не е съвместим с всички сътандарти. Но пък е много лесен за овладяване и невероятно мощен. И всичките хубави страни са прехвърлени в нови продукт на Microsoft Expression Web. Съвместим е със всички стандарти (даже в по-голяма степен от Mozilla) и генерира много чист код.

Допълнението, което ми даваш за съжаление е за флаш бутони, а на мен ми трябва дървовидно меню, но на втория сайт май си харесах нещо. За съжаление ще трябва доста да го преправям.

А предпочитам да го използвам с тази фраза: http://www.google.bg/search?hl=bg&q=...81%D0%B8&meta=
    и пак се оказва, че не ми дава достатъчно добри резултати.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Цитат Първоначално публикувано от blue_
    ...даже в по-голяма степен от Mozilla...
    Да не би да имаш предвид продуктите на Macromedia ?

12. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Не, нямам предвид Macromedia (да не забравяме, че такава фирма вече няма).
    Имам предвид Nvu и FF. И ако ми кажете че FF е браузър, който не се използва за писане на сайтове ще сте прави. Но като браузър той също требва да отговаря на стандартите на w3c, само че не преи генериране, а при интерпретация на код.

Но да не коментираме качествата на web редакторите, а да се върнем на въпроса за за дървовидно DHTML меню. Всъщност Expression Web има генератор за дървовидно меню, но то изсисква asp.net, а хостинга ми не го подържа.

Наистина се надявам някой да ми даде ценна идея. И мерси за всички предложения до сега.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. hardware tree
    От eror във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 18
    Последно: 24-05-07, 14:18
  2. DHTML меню
    От blue_ във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 2
    Последно: 08-10-05, 10:56
  3. DHTML - падащи менюта...
    От CreatoR във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 2
    Последно: 08-02-04, 01:27
  4. tree menu
    От devil във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 1
    Последно: 07-06-02, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе