Re: Търсене с Google сайт
Тъй, след продължително ровичкане и пробване стигнах до неприятния извод че сърча (този за който иде реч в горните постове) има някакъв житейски проблем свързан със nusoap.php и в частност версията му (0.7.2) в която е направено нещо (ма незнам какво) поради което кирилското търсене излиза в маймунски вид. Понеже тествах още няколко подобни скрипта, ползващи Гугълското апи, в почти всички се сблъсках със същия проблем. Нейсе, намерих някакъв сърч скрипт, чиято версия на nusoap.php е по-стара (0.6.3) и при която този проблем не съществува. Примерно - влез в сайта и търси дума хотел - резултатите излизат на съвсем четим български език. Ако туй те устройва, можеш да дръпнеш архива от линка най-долу дясно на страницата (понеже забравих адреса на сайта от който го свалих). Разбира се, реших да се направя на Гявол и да заместя в site search-a nusoap.php с по-старата му версия, но уви така не работи.
Заместих файла, но се получава издънка. Страницата се зарежда, но на нея няма нищо. Можеш да погледнеш на същото място за да видиш ефекта. Явно прави някакъв гаф...
Обаче реших да пробвам скрипта, който си използвал за проба. Да видим какво ще стане.
Пробвах скрипта, обаче нещо не е добре. Връща прекалено малко резултати. можеш да го видиш на адрес s.elena.bg
добре де....аз понеже не знам ко да търся, пробвах примерно буква "е" - излизат 80 резултата, разбити на страници по 10....
Ами аз като пробвам с "хотел" ми излизат 6 резултата, а трябва да ми изкочат поне 10-15.
Значи има някаква инфекция...
Аз повече от шесте резултата в еленския сайт не можах да намеря...смисъл освен в раздела за хотели, къде другаде се очаква да я има дума хотел...аз поне никъде не открих.
През Гугълското търсене на хотел за този сайт връща 5 резултата...
Ами например още на първата страница. Да не говорим, че думичката "хотели" като хипервръзка към страницата с хотелите я има поне на 50 страница.