Резултати от 1 до 7 от общо 7

SSL сертификат за WEB домейн

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    295
    #1

    SSL сертификат за WEB домейн

    Първо да уточня, че само се надявам, но не съм сигурен, че съм уцелил раздела.

    Реших аз, като бял човек, да закупя SSL сертификат за една интернет страничка. Спрях се на VeriSign, като един от най-надеждните CA. Не избрах наш си, български, защото ефектът е нулев - браузърите крещят като изоглавени, че не познават доставчика. Особено Google Chrome какъв страшен екран вади - кокошките ми спряха да снасят като го видяха!

    От VeriSign искат да проверят фирмата, която се опитва да си изкара сертификата - има ли я, няма ли я, така ли се казва и подобни. Всичко това напълно нормално.
    Но ето какво получих по електронната поща:
    Due to our authentication procedures, VeriSign needs to contact the Ministry of Justice and the Sofia's City Court to verify the necessary information about the company in the enrollment. At those two entities there is no possibitlity to speak to someone in english. After we have tried several times, trying to speak to different people, we decided to work in the authentication toghether with our business partner Global Authentication, to speed up the processing of your certificate.
    В общи линии звънели хорицата по нашите отговорни институции, защото те нямат сайт на чужд език, но и НИКОЙ НЕ ГОВОРИ чужди езици в тези ведомства. Та ме плъзнаха по резервна процедура за автентикиране, но тя отнема 2 седмици

    Направо нямам думи за нашите ЕВРОПЕЙСКИ институции! Добре, че махнаха "правната евроинтеграция" от името на Министерството на правосъдието!

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    15
    #2

    Re:SSL сертификат за WEB домейн

    Спокойно, аз си пуснах заявката на 17.06 и още чакам Днес получих mail, че са направили някакви минимални корекции и ако не съм доволен от тях да им се обадя

    Надявам се, че утре ще е готово Иначе ще ти искат да им изпращаш по факс съдебна регистрация и разни такива документи

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    295
    #3

    Re:SSL сертификат за WEB домейн

    Само за да приключа темата - от днес и аз съм горд собственик на сертификат. Минорните корекции бяха, че са заменили Plc с АД. Пращах им всякакви съдебни решения.

    Не протестирам срещу това, че хората си имат усложнена схема за проверка. Все пак аз го искам и ще им изпълнявам правилата.
    ОСТРО протестирам срещу абсолютната некомпетентност на държавния служител, за който има цял закон как да го запази него, ценния кадър!

  5. Banned
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    509
    #4

    Re:SSL сертификат за WEB домейн

    Можеш да кажеш на VS, да си гледат работата и че тяхната процедура е остаряла.

    Откак България се сдоби с Агенция по вписванията, всички документи са достъпни онлайн и процедурата е пределно прозрачна - толкова, че ако ми кажеш как се казва фирмата ти, след пет минути ще ти имам адреса, ЕГН-то, образец от подписа ти, номерът на личната карта и всичко необходимо да си спретна една фирма със седалище в твоя блок.

    Така че, и пределното упростяване на процедурата не е хубаво.

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    295
    #5

    Re:SSL сертификат за WEB домейн

    Колко е хубаво да се изказваме убедително, нали? А да прочетем постовете преди това си е чиста досада и работа за ламери.

    Сигурно и в Афганистан някой така разправя за тяхната агенция по вписванията, но защо не се пробваш там да разбереш за дадена фирма нещо, ако "прозрачната онлайн процедура" е само на урду?

    Да не говорим, че става въпрос за изискване на юридически документ. Онлайн страницата не е такъв. Иначе защо взимат по 5 лв. на страница за издаване на удостоверение същите тези любими тебе пичове?

    А пробвай да вземеш фирмена карта за мобилен телефон от "модерните" ни оператори без да носиш подписан ХАРТИЕН документ!

  7. Banned
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    509
    #6

    Re:SSL сертификат за WEB домейн

    Извинявай, изобщо не съм искал да те засегна. Моята бележка трябваше да бъде горчиво-язвителна и насочена срещу Агенцията по Вписванията, и нямаше за цел да обиди теб.

    Явно имам спешна нужда от корекция на чувството за хумор... Може би не само медикаментозна...

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    218
    #7

    Re:SSL сертификат за WEB домейн

    Пич ти си в БГ и ползваш американска компания, нормално е да има усложнения! А за говоренето на английски, що не им се обадиш и да искаш да говориш с някой на български да видим дали ще е възможно!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 8
    Последно: 17-09-13, 11:57
  2. FTP - Домейн
    От Pit във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 22-12-08, 11:03
  3. Сертификат А+ ... къде?
    От DEYDOD във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 01-11-07, 11:07
  4. Домейн забрана
    От VPM във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 26-10-07, 10:18
  5. Отговори: 0
    Последно: 04-09-07, 15:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе