Можете ли да ми кажете (по-скоро напишете) как се създават и управляват Layers от JavaScript. Thx
Можете ли да ми кажете (по-скоро напишете) как се създават и управляват Layers от JavaScript. Thx
Обясни с две думи какво се опитваш да направиш.
Най-добре постни и (линк към) сорс.
zdr, ami vse o6te nqma source. ideqta be6e nqkoi da mi kaje kak ba4kat layers i togava da probvam
Zna4i trqbva mi jscript function ("generateLayer"), koqto da sazdava layer "Noname1" s opredeleno sadarjanie i funkciq "hideLayer", koqto hide-va vaprosniq "Noname1". e.g. edna prazna stranica s dva butona:
"show" i "hide", kato parviq pravi layera visible i se pokazva nqkakav text varhu teku6tiq, a "hide" saotvetno go skriva.
Pozdravi
Ако ще използваш Layer значи ще работиш само с Нескейп така ли ?
ami ne, vijdal sam da se izpolzvat layers i pod iexplore, no e mnogo veroqtno i da ne e bilo na jscript. moje i da e php,
oba4e tupiq explorer ne6to precakva source-a kato se save-ne. az li4no probvah da se izgavrq s explorera i da smesq malko jscript s html layers, ama ni6to ne se
polu4i.
cold_fusion, тагът в нетскейп е <layer>, ако не се лъжа, а в IE е <div>. В интернет е пълно с информация и примерни кодове и за двата тага.
wireman, problema ne e v html tag za layer, a samoto mu upravlenie ot java script i.e. ne moje da mi tragne funkciqta, koqto
mu set-va property-ta, kato napr. visibility. Ina4e za html tagove full ...
Pozdravi
Казах ти да провериш за примерни кодове в нета. Пълно е. Какво не работи? Дай примерен код, както каза Bri.
Ако имаш <div id='mydiv">Some content</div> можеш да го управляваш така (и си работи перфектно) :
показване: mydiv.style.visibility='visible'; // или празен стринг
скриване: mydiv.style.visibility='hidden';
Горните две операции трябва да се извършат в js код.
cold_fusion, не очаквай помощ, ако не кажеш какво конкретно ти трябва. Никой няма да седне и да ти напише
tutorial.. Уточни се. Ако имаш проблеми все още, дай да видим дали можем да направим нещо []
здрасти отново. за сорс бях писал и преди, 4е няма, ина4е идеи много. трябваше ми то4но това mydiv.style.visibility. Просто никъде
в нета не мога да намеря index с jscript функции, обекти и т.н. anyway, 10x.[8D]
Pozdravi
cold_fusion, ето ти едно изключително полезно нещо: http://bubu.to/wireman/storage/ieref.cab [част от MSDN]
Лично на мен ми е свършил ужасно много работа. Освен това мисля, че това ще ти хареса:
http://bubu.to/wireman/storage/quickmenu_pro.zip []
П.С. ieref=IE Reference [] - Ако това не е докуентация, па на
Не знам, ако искаш сваляй, ако не искаш - мога да ти го пратя на диск по Ник ( [:P] ) - ти си избираш, но аз те съветвам да го изтеглиш.
wireman, това ieref.cab да не е някаква документация, щото съм на dial-up и не ми се свалят 5,7MB?!
Поздрави
не се зачетох много внимателно в предните мнения(ще ме прощавате), но в dreamweaver това нещо става елементарно с behaviors>show-hide layers. Layer-ът(или Layer-ите) може да не се генерира, а да е hidden и да се появява и скрива при съответно събитие - те са много.
За скриването на даден таг е необходимо само едно деиствие , както ти казаха по горе - само че там е за IE а за NS не си спомням точно , но разликата е малка / естествено много съществена/
здравейте отново,
аз моя си проблем с леърите си го реших точно както казва etopchev. Малко късно се усетих,че Dreamweaver-а си има
готови функции. Мерси все пак.