Относно защитите на 3D Studio Max
Така - прди няколко месеца си взех 3D Studio Max 4.2 (когато, все още беше актуална тази версия) и си я инсталирах без никакви проблеми. Проблемите ми се появиха после, след няколкократно преинсталирване на операционната ми система, като всеки път правя пълен формат. Както си се качваше без проблеми и изведнъж спря и по никакъв начин вече не можах да си го кача. Разбрах, че трябва да си търся по- нова версия и благодаление на този форум и на един отзивчив човек се сдобих с 3D Studio Max 5, който се инсталира отново без никакви проблеми. Обаче, в последствие отново ми се наложи да си преинсталирам Win-а и се оказа, че след тази преинсталация, отново не може да се инсталира 3D Studio Max 5. Дава ми грешка №4 и толкова. Явно 3D Studio Max, като цяло има защита (която по всяка вероятност е качена във DOS), която не позволява многократно преинсталирване на програмата върху един и същ компютър!
Въпросът ми е - Някой запознат ли е как може да се преодолее тази защита, че ми писна да си търся все по нови версии на това 3D Studio Max?!
Глупости няма такова нещо. Инсталира се и деинсталира колкото пъти искаш.
....
Опитай да инсталираш само базовата програма и то без драйверите за Hardware Lock-a.
Дори и без библиотеките...
аз инсталирам само базовата програма но ми се получават тези аномалии. вече втора версия която ми запецва така!
Или имаш някакви проблеми с Hard-a или със CD-to или един господ знае с какво...но не е от MAX-a
За нещастие нямам документацията под ръка да видя точно грешка 4 какво значи.!?
А с кой Windows си ?
PS. Намерих manual-a нищо не пише за такава грешка...
ето още някои напътствия...
.направи си swap-a над 400MB
.инсталирай hardware lock драйверите директно от CD-то
Значи - аз съм със ХР. CD-тата и двете ми (едното със MAX 5, а другото със MAX 4,2) са си съвсем нормални. На харда имам свободно място 40 гигабайта. Оперативната памет ми е 512МВ скороста ми е 2 гигахерца. Не зная кокво означава това, да си направя swap над 400МВ. Всякакви драйвери ги инсталирам, точно така - директно от CD-то.
Значи ще поясня отново: Когато си прнеинсталирам операционната система и после мога да си инсталирам MAX-ът, но след инсталацията, когато компютъра се е рестартирал и когато се опитам да пусна MAX-ът, се появява на екранът -
IMPORTANT! In order to continueq you must obtain additional authorization
Error [4]
Като единствената свободна позиция е позицията за "authorization code" и макар и да поставям на точното място, точният код, ми излиза, че е невалиден. А преди преинсталацията на операционната система не съм имал никакви, подобни проблеми (тогава дори не ми искаше "authorization code").
S 3ds max se instalira i C-Dilla - tva mu e za6titata. Otiva6 v papkata (c:\Windows\c-dilla\ be6e mai) i zatriva6 vsi4ki failove (bez uninstall-a). I posle probva6 pak. Az su6to se precakah taka i se gyr4ih, ama se opraih. I edin savet - VINAGI UNINSTALIRAJ 3DS MAX PREDI DA FORMATIRA6 ILI REINSTALIRA6 WINDOWS-a!.
za 4 ili 5 put pitam - kade e butona za Bulgarian Phonetic? Az pi6a ot zala v koqto nqma Flex-Type i mi e mnogo kofti.
<font color="orange"> [DK] : Има си го бутона до надписа Кредор.. нещо е настроено в залата да го блокира</font id="orange">
Запазвай си С-дилата когато форматираш. Има пач, който регистрира /краква/ макса без С-ДИЛЛА. Има го във фрии.техно-линк.