CDONTS - как да си направя Body с html тагове
Знам, че ако си сложа
objCDOMail.BodyFormat да е html
и
objCDOMail.MailFormat да е MIME,
няма проблем
objCDOMail.Body = strBody
да излезе както искам, НО възниква проблем с кирилските символи.
Пробвах да сложа в strBody тагове
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
</head>
<body>
....и тука моите глупости....
</body>
</html>
но пак вместо кирилски символи излизат "?".
Ще бъда много благодарен, ако някой ме осветли!
Сигурен съм, че objCDOMail има и някои променливи, нагласящи header-ите на писмото. Просто не съм се занимавал конкретно с asp и не мога да кажа кои. От същите тези хедъри се задава енкодинга.
//Edit:
Ползвай тази функция: http://msdn.microsoft.com/library/de...on_object_.asp
Спомням си при предния си опит преди няколко месеца, че пробвах и това, но не стана. Даже някой в тоя форум ми даде адреса на някакъв китаец ли беше не помня. Той имал същия проблем, но ми каза само да обърна body-то в html и нямало грижи. Да, ама не.
Постигнах някакъв успех по начина от първия пост. Трябвало да се слагат двойни кавички в html кода,
НО ДРАМА - в yahoo се получава читав mail, а в abv.bg пак въпросителни вместо кирилски символи...
... и ме дразни, защото нямам обяснение
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Постигнах някакъв успех по начина от първия пост. Трябвало да се слагат двойни кавички в html кода,
НО ДРАМА - в yahoo се получава читав mail, а в abv.bg пак въпросителни вместо кирилски символи...
... и ме дразни, защото нямам обяснение
<div align="right">Originally posted by etopchev*-*29/01/2004*:* 02:02:58</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не знам дали ще ти помогне, ако разбереш, че проблемът най-вероятно не е при теб... Погледни тази статия.
Благодаря за статията, Raid!
Там всичко всичко изглежда наред. Направил съм encoding за body
<meta HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1251">,
с което не би трябвало да имам проблеми, но в abv.bg кирилските символи в subject излизат с маймуни, а в самото писмо с "?". Другото интересно е, че в кутията, преди да влезеш в писмото, Subject-а си е ОК, но после - маймунарник.
Subject-а не съм го кодирал и все нещо излиза, в писмото - дръвче
Още не съм пробвал на други BG-mails, но предполагам, че и там ще е същото. + това abv.bg си важно.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Другото интересно е, че в кутията, преди да влезеш в писмото, Subject-а си е ОК, но после - маймунарник.
Subject-а не съм го кодирал и все нещо излиза, в писмото - дръвче
<div align="right">Originally posted by etopchev*-*29/01/2004*:* 15:32:15</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
А защо не пробваш вместо "text/html" с "text/plain" и същия charset? После - пробвай и с други charsets. Не знам каква ти е крайната цел, но би могъл да правиш предварителна проверка домейна на реципиента и за различните случаи да ползваш различни комбинации content/charset.
В plain text кирилицата си излиза без да я кодирам, но няма пудри (не, че ме кефят чак толкова), каквито можеш да използваш с html.