Резултати от 1 до 8 от общо 8

CDONTS - как да си направя Body с html тагове

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2003

Знам, че ако си сложа

objCDOMail.BodyFormat да е html

и

objCDOMail.MailFormat да е MIME,

няма проблем

objCDOMail.Body = strBody

да излезе както искам, НО възниква проблем с кирилските символи.

Пробвах да сложа в strBody тагове

<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

</head>

<body>

....и тука моите глупости....

</body>

</html>

но пак вместо кирилски символи излизат "?".

Ще бъда много благодарен, ако някой ме осветли!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Сигурен съм, че objCDOMail има и някои променливи, нагласящи header-ите на писмото. Просто не съм се занимавал конкретно с asp и не мога да кажа кои. От същите тези хедъри се задава енкодинга.

//Edit:

Ползвай тази функция: http://msdn.microsoft.com/library/de...on_object_.asp

4. Тук е от
    Aug 2003

Спомням си при предния си опит преди няколко месеца, че пробвах и това, но не стана. Даже някой в тоя форум ми даде адреса на някакъв китаец ли беше не помня. Той имал същия проблем, но ми каза само да обърна body-то в html и нямало грижи. Да, ама не.

5. Тук е от
    Aug 2003

Постигнах някакъв успех по начина от първия пост. Трябвало да се слагат двойни кавички в html кода,

НО ДРАМА - в yahoo се получава читав mail, а в abv.bg пак въпросителни вместо кирилски символи...

... и ме дразни, защото нямам обяснение

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Постигнах някакъв успех по начина от първия пост. Трябвало да се слагат двойни кавички в html кода,

НО ДРАМА - в yahoo се получава читав mail, а в abv.bg пак въпросителни вместо кирилски символи...

... и ме дразни, защото нямам обяснение

<div align="right">Originally posted by etopchev*-*29/01/2004*:* 02:02:58</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не знам дали ще ти помогне, ако разбереш, че проблемът най-вероятно не е при теб... Погледни тази статия.

7. Тук е от
    Aug 2003

Благодаря за статията, Raid!

Там всичко всичко изглежда наред. Направил съм encoding за body

<meta HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1251">,

с което не би трябвало да имам проблеми, но в abv.bg кирилските символи в subject излизат с маймуни, а в самото писмо с "?". Другото интересно е, че в кутията, преди да влезеш в писмото, Subject-а си е ОК, но после - маймунарник.

Subject-а не съм го кодирал и все нещо излиза, в писмото - дръвче

Още не съм пробвал на други BG-mails, но предполагам, че и там ще е същото. + това abv.bg си важно.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Другото интересно е, че в кутията, преди да влезеш в писмото, Subject-а си е ОК, но после - маймунарник.

Subject-а не съм го кодирал и все нещо излиза, в писмото - дръвче

<div align="right">Originally posted by etopchev*-*29/01/2004*:* 15:32:15</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

А защо не пробваш вместо "text/html" с "text/plain" и същия charset? После - пробвай и с други charsets. Не знам каква ти е крайната цел, но би могъл да правиш предварителна проверка домейна на реципиента и за различните случаи да ползваш различни комбинации content/charset.

10. Тук е от
    Aug 2003

В plain text кирилицата си излиза без да я кодирам, но няма пудри (не, че ме кефят чак толкова), каквито можеш да използваш с html.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 2
    Последно: 08-08-16, 01:53
  2. Отговори: 18
    Последно: 25-12-06, 17:26
  3. Програма за махане на тагове.
    От npu3paka във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 07-05-04, 18:37
  4. как да си направя сайт със html кодове
    От travoltino във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 14
    Последно: 07-01-04, 18:42
  5. CDONTS и пращане на mail на кирилица?
    От etopchev във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 6
    Последно: 13-08-03, 19:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе