Какво може да изтрие карта на цифров фотоапарат?
Следнита ситуация:
Фотоапарата е ползван близо 10г. без проблем, при снимането последния път снимките са били разглеждане. След приключване на работа е включен към компютър и не е имало 1/2 снимки на картата?
Идеи? Възможност за възстановяване на информацията.
@DK - пробвай на друг апарат с тая карта - някои имат функция "Undelete"
Основно ме интересува причината. Картата е вече форматирана едва ли може да се възстанови..
тук можеш да питаш @Photosaur - той се занимава отдавна с това - и сигурно е срещал този ефект ( дефект )
"Фотоапарата е ползван близо 10г. без проблем"
Какъв е апарата? Интересно ми е преди 10 гoдини...?!? трябва да е от първите цифрови...сигурно е на VGA.
DeathKnight, срещал съм програмка с която дори и при форматирана карта може да се възстанови (е разбира се зависи как е форматирана де), но в момента не мога да се сетя как се казваше - по късно ще се опитам да я намеря. Потърси в гугъла за програмки които възстановяват изтрити файлове от флаш памет - http://www.download.com/3120-20_4-0....search=+Go%21+
Успех!
Аз имах проблеми с една смартмедиа - фотоапарата започна при снимка да зависва - губеха се снимки, смених картата и всичко се оправи.
За възстановяването на информацията опитай с програмата BadCopyPro (www.jufsoft.com/badcopy или в www.lomalka.ru).
Пробвай с Digital PhotoRescure Pro
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Следнита ситуация:
Фотоапарата е ползван близо 10г. без проблем, при снимането последния път снимките са били разглеждане. След приключване на работа е включен към компютър и не е имало 1/2 снимки на картата?
Идеи? Възможност за възстановяване на информацията.
<div align="right">Originally posted by DeathKnight - 04/02/2005 : 10:39:24</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ползвам постоянно флаш памети и ведъж при неправилно разпознат USB драйвер или повредено USB ми направи информацията нечетима. След формат флаша се оправи. Овен това ако се извади флаша в момент, на работа пак има същия ефект. В някой, а мисля в повечето драйвери има опция safe removing, която почти никой не ползва, а направо си издърпва кабела и/или флаша.