Резултати от 1 до 5 от общо 5

принтер за цифров фотоапарат

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    76
    #1

    принтер за цифров фотоапарат

    Здравейте



    Интересува ме някои може ли да ми даде повече информация относно принтерите за цифровите фотоапарати (тези които се включват директно към тях). Ако е възможно да ми кажете някои добри модели от тях, какви са стандартните размери на печат на снимките които вадят...

    Интересува ме и някои обикновен принтер (за компютър) които да може да изкарва снимки с фото качество (може местиленоструен или лазерен)

    Както и някои добър цифров фотоапарат, които може да прави снимки с професионално качество.

    Смятам да се занимавам с цифрова фотография, но още не съм много наясно... така че ако може някои да ми помогне и да ми посочи някои модел добри устройства, ще съм мо много благодарян!!!

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    принтер за цифров фотоапарат

    Ами принтера който се включва към фотоапарата може да бъде само с марката на фотоапарата, така че трябва да знаеш какъв фотоапрат ще вземаш. Примерно ако си канон фотоапарат и принтера трябва да ти е канон, това ако искаш директно да вържеш фотоапарата към принтера. По принцип на печата на принет идва по скъп от колото да си дадеш снимките на фотото пък и качеството на фотото е много по добро(зависи си и от фототоа). Инче виж цените на фотопринетрите на канон, HP и епсон. В магазините на Стемо преди имаха даже и мостри отпечатани на фотохартия на различните модели принтери. Сега незнам дали имат. Отиди на място и виж. А по отношение на размера можеш да си извадиш снимка А4.

    Амам ти и за фотоапарати питаш. Е там вече зависи за какво ти трябва. Най долния клас професионални фотоапарати са Канон 300Д, Даже гоимаше на метро за много изгодна цена.

  4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #3

    принтер за цифров фотоапарат

    Фото принтери има бол - лесно се намират от преносимите и захранвани с батерии 10х15 сантиметрови до настолни А4 и А3. Един добър А4 вариант съобразно цената и качеството си е НР5740 (без директен печат!), заслужават си и моделите на Epson стига да ги използваш предимно за печат на снимки и то често! (в противен случай ще имаш проблем със засъхването на мастилата).



    Има 2 широко разпространени стандарта за директен печат - DPOF и PictBridge, поддържани от различнитете цифрови камери и принтери. Обърни внимание на това след като си избереш камера, за да подбереш съвместим принтер.



    Ако наистина смяташ да се занимаваш с цифрова фотография не е тук мястото да се учиш! Купи някоя добра книга и чети нея (например "Moden Photography" на Lee Frost или "Digital Photography" на Dennis Curtin - има ги в добрите книжарници, както и в нета). Още по-добре ще е да се запишеш на специализирани курсове.

    Все пак добро начало е този сайт: http://www.imaging-resource.com Виж "Dave's picks" и разбери защо точно тези камери са по-добри от останалите. Там има и ревюта на периферия (принтери), които ще ти бъдат полезни.

    Посети и www.photo-forum.net .



    айде със здраве []


  5. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    240
    #4

    принтер за цифров фотоапарат

    Понеже виждам, че никой не ти е отговорил конкретно на въпроса ти казвам простичко и ясно. Всеки един принтер от по-ново поколение би свършил работа за рапечатка на снимки. Ако искаш директно да разпечатваш от фотоапарата вземи принтер, който поддържа PictBrige. Не е нужно марката на фотоапарата и принтера да е една и съща. Ако питаш мен, винаги е по-добре да разпечатваш през компютъра, защото можеш да правиш корекции на изображенията. Като модели, мога да ти препоръчам следните:

    Canon PIXMA IP3000 - 230lv

    Epson Stylus Photo R300 - 240lv



    Предимството на тези машинки е че са с отделни мастилници, печатат върху CD/DVD. Ако вземеш пък Canon PIXMA MP130 имаш и безплатен скенер, но за сметка на мастилниците. Разгледай брошури. Ако имаш още въпроси, пиши ми ПМ и ще ти отговоря подробно.

  6. 666
    666 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    161
    #5

    принтер за цифров фотоапарат

    Преди 2 месеца купих комплект цифров апарат и фотопринтер XP. Днеска ги видях в "метро" на цена от 410лв. Аз лично съм доволен от качеството и на фотоапарата, и на принтера. Вярно далече са от професионалните класове, но за всекидневието вършат отлична работа. Така че ако искаш, погледни в офертата на "метро".

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Цифров фотоапарат за 69 лв.
    От taralion във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 2
    Последно: 10-01-07, 19:21
  2. Цифров фотоапарат
    От bx във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 28-05-06, 20:02
  3. Цифров Фотоапарат
    От shulio във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 2
    Последно: 23-05-04, 10:26
  4. Цифров фотоапарат
    От stefandimitrov във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 23
    Последно: 23-10-03, 17:15
  5. Цифров фотоапарат
    От Julian във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 12
    Последно: 01-09-02, 12:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе