@mggeorgiev
Дай да видим някои снимки, правени от теб.
Преглед за печат
@mggeorgiev
Дай да видим някои снимки, правени от теб.
Хе хе, ще ме изгонят от тук ако постна някоя снимка! Ще проверя как да ти пратя на лично съобщетие.Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Sony DSC-S90 снима в съотношение 3:2Цитат:
Първоначално публикувано от mggeorgiev
Да бе, Смяна е върха на сладоледа.
И аз ще кажа един пример. Един фотограф снима модно ревю и си зима скъп (няма и аз да кажа марката) апарат, но го оставя, и си фотка със Смена 8. После прави една галерийка и всички ахкат. Ама кой да се сети, че той няма да покаже големото животно с големите обективи, щото в сравнение с нещо друго негово ще го постави в лоша светлина.
Смени, Смени ... глупости. Каква беше темата ? А, да Смените не струват :RTFM: за SLR лошо не казвам. За Скина и други из*цензура*ици, нищо добро не казвам.
Стабилизатор - не съм чувал за неефективен такъв :oops:
mggeorgiev: имам информация в профила, дай и на сам малко фотки от Смяна :17:
Чакай секунда, моля те! (извинявай CrossBlade, не беше нарочно. Не съм чатър аз* :huh:)Цитат:
Първоначално публикувано от CrossBlade
...
Готово. Тази секунда доста се проточи.* :081: Моля не ми пишете коментари под тях. Може да ми кажете мнението си тук.
Благодаря!
2304 x 1728, 2048 x 1536, 1280 x 960, 640 x 480 са данните му в ревютата.Цитат:
Първоначално публикувано от emos
Знам обаче, че Sony DSC-F828 може да снима във формат 2:3 като от 8 мп става 7.2 и то само 3264 x 2176, т.е. "изключваш" част от чипа. Не мерси, мога и сам да си ги изрежа по-късно в GIMP.* :)
Виж по-добре Canon EOS-1Ds Mark II и ще разбереш разликата във формата.
Най-важното за един дигитален апарат е да снима на 3:2 !? Е**** простите производители да не го знаят и да ги правят на 4:3 ..... тзтз
A btw "скапаните" Panasonic с онея "кофти" стабилизатори "дето само развалят картината" (пълен шит бяха тея реплики) представиха апаратче дето снима в: 4:3; 3:2; 16:9 - това трябва по-логиката ви да бъде върха на сладоледа ..... LX1
Абе остави ме на мира с тоя стабилизатор бе човече* :grin:. Ако толкова ти харесва - радвай му се. Според мен прави преходите твърде остри. Когато искам да покажа обекта сякаш "потъва" в тъмнината или пък сякаш "изплува" явно тази проклетия решава, че съм допуснал грешка и се опитва да я "поправи". Все едно съм снимал твърде рано или прекалено късно. И между другото Leica продава (неизвестно защо) част от апаратите си в България под търговската марка Panasonic. Ако ти е интересно виж кои модели са и дали имат стабилизатор. После може да ти пратя линкове към dSLR-и да ми обясниш защо и те нямат. И хей, шегувам се, ама нали съм новак и без да искам те засягам. Прав си. Щом тази функция се търси от хората - значи е полезна. Аз просто казах, че на мен не ми допада. Може пък още да не съм и свикнал. :Drinks:Цитат:
За форммата - 2:3 rullez
Няма такова нещо, това че има модел на Panasonic, подобен на модел на Leica не значи нищо. Това не е така, както ти го обясняваш.Цитат:
И между другото Leica продава (неизвестно защо) част от апаратите си в България под търговската марка Panasonic. Ако ти е интересно виж кои модели са и дали имат стабилизатор.
Konica Minolta Maxxum 5D - Какво ми лалаш за DSLR-и и за стабилизация ? Нужно ли е да вадя и линкове към стабилизирани обективи ?Цитат:
После може да ти пратя линкове към dSLR-и да ми обясниш защо и те нямат.
Формата 3:2 рулз. Доказано е, че хоризонталната визия се приема по-добре от окотоЦитат:
За форммата - 2:3 rullez
Да прав си. Konica Minolta Maxxum 5D имал стабилизатор. Не знаех това. Никога не са ме интересували, но е вярно.Цитат:
Моля те, коментирай това:Цитат:
Открийте десетте разлики
и после това:
The Leica Digilux 2, and its Panasonic twin, the DMC-LC1, are an interesting exercise in digital camera design and ergonomics - in essence, a throwback to the shape and handling and analog controls of mechanical 35mm cameras from the last half of the 1900s.
Ето ти dSLR-и, които нямат.* :RTFM:Цитат:
Canon EOS-1Ds Mark II
Nikon D70s
Leica
Няма ли да е по-сено да си разменяме линковете през ICQ? Освен това темата е друга. Ядосах се на един тип, дето се пали много, преди да обмисли отговора си и сега споря с друг с подобни наклонности. Кой от двама ни е по-......вият. Явно е, че съм аз. Печелиш. Стига толкова. Мислиш ли, че някой, освен нас, чете тази тема вече. Обективите ли си мерим, какво ли?
Еднакви - ОК. Но не е модела да се продава под марката PanasonicЦитат:
The Leica Digilux 2, and its Panasonic twin, the DMC-LC1, are an interesting exercise in digital camera design and ergonomics - in essence, a throwback to the shape and handling and analog controls of mechanical 35mm cameras from the last half of the 1900s.
За гореспоменатите модели почети малко. Погледни цените на стабилизирани и на обикновени обективи за тях. НЕ случайно стабилизираните са по-скъпи ....Цитат:
Първоначално публикувано от mggeorgiev
Споменах ОБЕКТИВИ, не апарати. А обективите се ползват точно на тези апарати. Те нямат стабилизация, не защото е лошо, а защото не са имали технологията, чрез която да я направят. Стабилизацията на Canon (S1,S2 и други стабилизирани модели) като тази на Panasonic стабилизира обектива. В DSLR със сменяем обектив няма как да стане това, за това от обективите за апарата има и такива, които са стабилизирани.
Та сигурно е гадно нещо това стабилизацията ....
Абе на всеки DSLR може да се сложи обектив със стабилизатор.
Буахахахаха. Да се обзаложим ли, че са един и същи модел, а? Ако искаш само кажи. Може първо да пишеш все пак на Лайка да ги питаш кой им е дистрибутор за България, къде можеш да занесеш апарат за ремонт и да разгледаш и пробваш моделите им. Ще получиш отговор за около 10 дни. Ще ми бъде интерестно какъв ще е. Отговори веднага за облога, за да се уговорим. *:wink: ХА-ХА-ХАЦитат:
Това пък откъде ти хрумна? Как беше съкращението като се въргалям по земята от смях? Буахахахаха.Цитат:
Ти ще кажеш. Аз не съм казвал, че е лошо нещо, а че не пасва на моя стил на снимане. В някои случаи е незаменима. Ти кажи в кои, и правиш ли такива снимки?! Обаче ми е кеф да чета какво пишеш. :033: Говорим за едни и същи неща, но по много различен начин.Цитат:
Значи аз ти казвам, че нещо е по един начин и ти пращам връзка, където съм видял, че е така. Ти ми отговаряш:
Прати линк да видя* :coolsmiley: Ако имаш ревю със сравниние на два модела обективи със и без "стабилизатор" много ще се радвам да го постнеш тук. Там със сигурност ще пише нещо много любопитно.Цитат:
----
EDIT
Хайде поздрави и приятен уикенд. И мерси за линка към този пост
Ама те тез от самсунг и фотоапарати ли правили?
Каквото искате ми приказвайте ама до сега свястна снимка от самсунг не съм видял...
За сапунерка - Канон, Олимпус, Панасоник.
От двата посочени съм тествал A95. Останах със много приятни впечатления.
Много снимки да направиш!
Хич не те знам на кви години и на къв акъл си, ама за ирония чувал ли си ?
Модела явно не един и същ. Единия е Паналайка бла бла бла а другия е Диджилукс. Това един и същ модел ли е ?!
Съкращението е ROFL ако не се лъжа в момента - rolling over the floor laughing
За момента не мога да ти изкарам дирекни линкове към сравнение, а и се съмнявам да има такова. На всеки здравео мислещ човек му е ясно, че IS носи само придимства.
Ако на теб не ти харесва - това е твой проблем, аз не смятам да се зоря, за да ти отворя очите. Щракай си със Samsung и се радвай, че е top of the line ....... мдааааа бе ....