Резултати от 1 до 8 от общо 8

Samsung Digimax A 55W, Samsung V 700, Samsung A 7

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    9
    #1

    Samsung Digimax A 55W, Samsung V 700, Samsung A 7

    Здравейте!
    Знам преобладаващите мнения за Самсунг....с риск да ядосам доста хора, моля някой който е ползвал тези модели фотоапарати да ми каже мнението си за тях. Ровейки се в нета се спрях на тях заради екстрите, които предлагат и цената, но дали качеството е на достойно ниво???
    И още едно въпросче: знам че Самсунг нямат оптичен стабилизатор на картината, но доколко той е важен за любител фотограф.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    216
    #2

    Re: Samsung Digimax A 55W, Samsung V 700, Samsung A 7

    От тези модели аз ги подреждам така: V 700, А7............A 55W!
    Първите два са от един клас: PASM(ръчни настройки), голяма матрица 1 1/8", като V серията е със оптика Schneider!
    * *A 55W няма ръчни настройки и е с малка матрица, така че по-добре го изключи от избора!
    * С добри впечатления съм от V серията на Самсунг! Трябва да кажа че тази марка по принцип не я уважавам, но не може да се отрече че са може би най-амбициозната марка за битова техника и се опитват да правят всичко! И заедно със Pentax ще правят DSLR-и!!!
    * *Тук съм прикачил две ревюта, на V700 и на последното им творение (SAMSUNG PRO 815), от което бях много приятно изненадан!!! И като гледам са се прицелили в позицията на Панасоник при фотоапаратите, и с тая голяма матрица (2/3"CCD) спрямо 1 2/5" при Panasonic DMC FZ 20 и 1 1/8" при Panasonic DMC FZ 30 + ОГРОМНИЯ обектив(х15) май имат добри шансове!!! Така че при фотоапаратите Самсунг скоро няма да е това което беше доскоро!
    * *А това че фотоапарата няма оптичен стабилизатор, НЕ е толкова важно, особено за апарати с малък зуум, освен ако не снима болен от Паркинсон! Панасоник като имат оптичен стабилизатор и на малките си модели, да не би да снимат по-добре от Канон,Никон и другите големи марки БЕЗ стабилизатори в този клас? Не гледай стабилизатора, щото него го има за сметка на нещо друго!!!

    http://www.steves-digicams.com/2005_...imax_v700.html


    http://photo-forum.net/ebook/page8-6a.htm


  4. Novice
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    9
    #3

    Re: Samsung Digimax A 55W, Samsung V 700, Samsung A 7

    Благодаря!!!
    И аз се бях спряла ня V700, но исках да чуя по-компетентно мнение.
    А 55W го харесах заради по-големия дисплей и zoom.....

  5. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #4

    Re: Samsung Digimax A 55W, Samsung V 700, Samsung A 7

    На каква цена е този v700? Според "Стийв", апарата не е съвсем цвете за мирисане. Ето какво казва той:

    Bottom line - the Samsung Digimax V700 was a mixed bag. While it offers a great deal of versatility in exposure modes, an audio-only record feature, and great portrait capabilities, the average image quality and sluggish performance really dampens this model. It offers a good value for around $379, but if you need a 7-megapixel digicam we suggest you look at the Casio EX-Z750, Nikon 7600, or Sony P150.
    Изборът си е твой, но искрено те съветвам да вземеш предвид напътствията, дадени в горния абзац по отношение на останалите 3 модела. Можеш да хвърлиш едно око и на по-евтиния събрат на Casio-то -> EX-S500 (5Mpix)

  6. Novice
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    9
    #5

    Re: Samsung Digimax A 55W, Samsung V 700, Samsung A 7

    Струва 600 лв. но доста хора ми препоръчаха да не си вземам Самсунг и ме насочиха към Panasonic* LZ2 и Canon PowerShot A 610.
    Вчера ходих в Технополис да разпитам за тези модели, но така наречените консултанти ме вбесиха.* С две думи казаха че маркакта Panasonic не струва, а за Canon че не бил чак толкова добър и че Sony е най-добрата марка за цифрови апарати........ На тия хора сигурно им плащат процент от продажбите на определени стоки. И явно че Sony са им дали най-голям процент...... Както и да е - убедих се че стигнеш ли до покупка трябва предварително да си си избрал, а не да разчиташ на консултантите.
    В крайна сметка аз се спрях на Canon, но понеже е нов модел струва 700 лв.

    Благодаря за мненията!!!!

  7. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    216
    #6

    Re: Samsung Digimax A 55W, Samsung V 700, Samsung A 7

    Браво, избрала си може би най-добрия апарат за тези пари! Не ми се искаше да те разубеждавам в предния ми пост, защото леля ми е фен на Самсунг(предположих и ти също) и за нея няма по-добра марка на света!!! Сравнения между Канон,Никон,Олимпус и Самсунг (като цяло) са неуместни! Но всяка марка има сполучливи и калпави модели(някои повече, други по-малко)! По отношение на Сони и Панасоник, които не са ФОТОГРАФСКИ марки, в магазина правилно са те ориентирали че Сони е ПО-ДОБРАТА марка от двете, ама че е по-добра от Канон...............доста са се поувлекли!!! Сони са №1 от НЕфотографските марки, но Панасоник ги следват плътно, и след като снабдиха апаратите си с оптика Leica и оптичен стабилизатор, дръпнаха напред! Но за разлика от Канон и Сони например, използват малки матрици, и май това е единствения им минус спрямо повечето от другите сериозни компании! А РАЗМЕРА ИМА ЗНАЧЕНИЕ!!!
    * *CANON А 610: 4х Оптично увеличение, PASM(Ръчни настройки), ГОЛЯМА матрица (1 1/8"), много по-добър клип, и е CANON!!!*
    * *Другото което са ти предложили: Panasonic* LZ2 има 6х Оптично увеличение и оптичен стабилизатор! Минусите му са че е с малка матрица (1 2/5"), кофти клипче, и се представя "average", за разлика от Канона който е №1 в 5МР клас!!!
    * *Освен това, Панасоника е чиста сапунерка (няма Ръчни настройки), което не е проблем за непретенциозния ЛЮБИТЕЛ фотограф, но ограничава амбициозния любител!!! А ти, след като си решила да инвестираш сериозна сума за фотоапарат, предполагам би искала да имаш най-доброто за парите си, а то най-често е с марка CANON!!!
    От Сонитата предполагам че са ти предложили Sony DSC-W5/W7, които са много близо до Каноните като качество, и да бъдат сравнявани с Panasonic LZ2 е смешно!!! Сонитата имат 3х Оптично увеличение, PASM(Ръчни настройки), ГОЛЯМА матрица (1 1/8"), мисля че са Японски и са по-евтини от Канон! Минуса им е формата и качеството на клипчето и липсата на въртящ дисплей!

    Тук има ревюта на доста фотоапарати:
    * *
    http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    9
    #7

    Re: Samsung Digimax A 55W, Samsung V 700, Samsung A 7

    Благодаря много за изчерпателния отговор!
    И аз мисля че Canon-a е най-добрия изборслед като прочетох това ревю.
    Що се отнася за Soni в магазина ми казаха че правели най добрите клипове ... а специално за този модел-S80: единствено при него дължината на видеото зависи от паметта, а не е ограничена от верме... Оставям това без коментар
    Както и да е радвам се че избрах най-доброто.
    Благодаря отново и само да кажа че този форум е строхотен-можеш да намериш инфо и помощ в доста области :Super:

  10. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    216
    #8

    Re: Samsung Digimax A 55W, Samsung V 700, Samsung A 7

    Радвам се че съм ти бил полезен! Като вземеш щракалото, кажи как е!
    А относно клипчетата....че клипчето на Sony DSC-W5/W7 е по-добро от клипчето на Panasonic LZ2, спор няма! Ама от трите Канона е с НАЙ-доброто клипче!!! :Super:
    А и това има значение само ако нямаш цифрова камера!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Samsung Digimax S500
    От Iveve във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 26-05-11, 15:28
  2. Продавам фотоапарат Samsung Digimax 401
    От hybaveca във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 14-05-07, 07:48
  3. SAMSUNG DIGIMAX 370
    От _krasi_ във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 2
    Последно: 04-05-05, 19:59
  4. Samsung Digimax 370 - струва ли си ?
    От sharky79 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 23-07-04, 10:27
  5. Samsung Digimax 301 впечатления
    От ru-boy във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 03-05-04, 13:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе