Резултати от 1 до 5 от общо 5

Мнения за Kodak EasyShare Z740

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    323
    #1

    Мнения за Kodak EasyShare Z740

    Някой да ползва (е ползвал) такъв? Какви са отзивите?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    323
    #2

    Re: Мнения за Kodak EasyShare Z740

    Явно не сте го виждали още...

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    503
    #3

    Re: Мнения за Kodak EasyShare Z740

    виж тук. по принцип спецификациите са много добри, ако наистина е така както пишат. обаче като видях снимките, които са правени с него ми се струват прекалено "убити"-добра експонация, но цветовете малко бяха "тъпи", а и има малко шум, някакси стоят зърнести, сякаш са интерполирани. но струва си за около 400 лв.
    лично аз съм си фен на добрите стари 3.2 МП Минолтички, (пак с 10 опт. зуум), не сещам точно модела, но сега вървят около 360-380 лв

  5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #4

    Re: Мнения за Kodak EasyShare Z740

    Бях написал , някой ме е цензурирал ?!

    Бягай от този апарат. Виж дългите zoom-ове на Panasonic и Konica Minolta.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    17
    #5

    Re: Мнения за Kodak EasyShare Z740

    Ще ти опиша от общо впечатление на друг модел на Кодак (всичките си приличат), като реално от Z740 съм гледал само снимки от сайтове с ревюта.

    - Използва оптика на Кодак, а не на Шнайдер, което сваля малко качеството в краищата на снимката, но не е безкрайно голяма разликата от 2-2.5х по-скъпи модели на Канон или модели на други фирми от същия клас.
    - Като цветове - прекрасно представяне, ако ще ги изкарваш директно във фотото. На екран при 100% размер са също добри, макар че на други модели може да ти харесат повече. Със съвсем малко обработка (levels, curves, unsharp mask) се получават повече от прилични резултати, които на А3 изглеждат добре (макар и едно отпечатване да струва ...).
    - В макро режим (поне моят, докато работеше) снима от 15-20см се прави без проблеми и детайлите са на ниво. При ръчен режим можеш да си намалиш силата на светкавицата и така да снимаш от близо при малка светлина без да има отблясъци или почти изцяло да е осветена снимката.
    - Нощни снимки - имаш възможност да контролираш скоростта на затвора до 8 секунди, което не е чак толкова много, но все пак достатъчно за снимки при осветлението из градовете (ако го има* ). Другите модели на Кодак позволяват до 64 секунди, което дава доста повече предимства. Друг недостатък е, че блендата може се отваря/затваря от F2.8 до F3.7, което не ти дава възможност за снимане на лъчите от лампите (изисква се по-затворена бленда, т.е. по-голям F). Това за блендата се отнася и за макро режима - няма възможност за получаване на ясен фон (по-голяма дълбочина при по-голям F) или замъгляване на фона (по-малка дълбочина), когато се използва zoom-а. При някои модели на Кодак има възможност за свиване на блендата до F9.2, което при нощни снимки си е доста полезно (макар че тези стойности се използват при zoom-ване на обекта, докато при пълно отдалечен zoom 1x варира от F2.8 до 4.2).
    - Шум - има го при ISO >=200, но с помощта на някои програми за изчистване се получават добри резултати за печат. Тук положението е средно (но не отчайващо лошо) и в този клас са много малко апаратите, които снимат чисти снимки при голямо ISO.
    - Няма оптичен стабилизатор (най-големият недостатък според много от пишещите тук). При голямо приближение (към 10х) снимките доста се замазват и се изисква много стабилна ръка. Недостатъка си е ясен, но такова приближение се ползва предимно за пейзажи и може да се снима от статив. Недостатъка може да се коригира частично и с един трик - вместо връв за ръката се слага по-дълъг сезал да виси апарата на врата. Опъваш яко апарата напред с две ръце и с главата назад - ефекта е доста добър и стабилизирането доближава вграденото оптично при някои други апарати.
    - Записа на снимки във флаш-картата (burst поредица) е мега бавен* След едно такова снимане си чакаш половин минута и това е.

    КАТО НАЙ-ГОЛЯМ НЕДОСТАТЪК: Ако ти се развали апарата, ще чакаш с месеци. Сервизното обслужване в България е ужасно (не само за Кодак) и се пращат в чужбина, а транспорта до там е по-бавен отколкото преди 100 години!

    Иначе за парите си апарата е добър. Като му свикнеш, ще знаеш как да правиш по-добри снимки, независимо от недостатъците, а и снимката не се определя от апарата, а от снимащия. Снимките са с много много добри цветове, които ще ти правят удоволствие да ги гледаш отпечатани върху хартия. За екран и без това ще ги режеш или смаляваш, така че и там изглеждат прекрасно. Много хора ще те (раз)убеждават за този апарат, но щом си го харесал вземи под внимание недостатъците, а не предимствата. За мен недостатъка е сервизната база, която липсва на територията на България и времето за обслужване е отчайващо.

    Успех!

    За повече инфо:
    http://www.dpreview.com/reviews/kodakz740/page7.asp
    http://www.dcresource.com/reviews/kodak/z740-review/
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/Z740/Z740A.HTM

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Копувам USB кабел за фотоапарат Kodak M763
    От MorskoOko във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 02-10-12, 17:19
  2. Продавам Kodak Easyshare M583
    От xLubox във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 11-05-12, 11:59
  3. Отговори: 0
    Последно: 25-07-09, 23:45
  4. Мнение за фотоапарат Kodak C613
    От zvonko във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 0
    Последно: 17-06-08, 14:01
  5. Цифров фотоапарат Kodak
    От Niakoi във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 04-09-07, 16:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе