Голямо намаление на КОНИКА МИНОЛТА фотоапарати
Не рекламирам нищо, просто поради факта, че Коника Минолта спират да правят цифрови апарати, се очакваше голяма спадане на цените им(изчистване на бройките от складовете). В доста от големите магазини за техника и посвалиха доста цените. Но за какво иде реч, поне при нас не бяха свалили нищо, но днеска видях новата цена на Z5 който влиза в промоция с новата цена от другата седмица. Та въпросният апарат със 12 оптичен zoom и оптична стабилизация в момента се продава за 694,80 лева, след другият четвъртък става ма 478,80 лева. Който има желание и намерение да си копува нещо такова да отиде да поразгледа. Все пак нее малко намалението, апарата е добър с пълни рчъни настройки, и 2" дисплей.
Re: Голямо намаление на КОНИКА МИНОЛТА фотоапарати
Бях останал с впечатление тенденцията да върви към спиране на оптичната техника а ти ми обърна представите...
Освен това тоя Z5 не е ли Панасоник??
А и барем кажи къде ще го пуснат на 500 кинта че да си взема един ... това не е за изтърване :punk:
1) Коника-<инолта спират отдела за цифрови апарати, просто се отказват под натиска на конкуренцията.
2) Не, Панасоник е FZ5
3) В Метро, вероятно и в повечето големи магазини в страната.
Таман днес гледах рекламната брошурка за тая Z5, я кажете дали я бива - като за новобранец като мен в областта :oops:
P.S. ревютата в нета ще си ги прочета, просто ме интересуват лични мнения. Благодаря на всички предварително.
Лично мнение - от Crossblade ;)
Продавам го, обаче не съм виждал снимки от него, понеже на работа нямаме комп с инсталиран УИН или ако има не дават да се пипа и т.н. простотии. Апарата работи бързо, но каквото и да се покаже на екрана не му вярвам докато не видя снимките на LCD екран - компютърен.
Имам го тук с един G3, но не съм правил 1:1 сравнение. G3 шуми по-малко 100% :) но не е 12х стабилизиран все пак ;)
Апарата (Z5) е един път и доколкото съм запознат С ЦЕНИТЕ в България - няма по-добър в момента на тази цена. Естествено под "добър" не смятам критерии като "събира се в джоб на риза" - там са други .. ;)
П.П. подчертавам за разни "разбирачи" а ла ЖороМ и т.н. че място за сравнени между G3 и апаратчета като А510/520/610/620/530 и т.н. просто НЯМА.
Притежавам Z2 на същата фирма,само добри неща мога да кажа.Определено си струва парите.Ето снимки правени с него без допълнителна обработка:
http://dragozow.data.bg/%d1%ed%e8%ec...0%e4%e8%ed%e0/
И още:
http://dragozow.data.bg/%d1%ed%e8%ec...0%e8%20%e4%f0/
Тук може да се прочете повече за Z5 и другите модели :
http://konicaminolta.ru/products/consumer/digital_camera/dimage/dimageZ5
Наистина много добри характеристики
Дали са влезли в сила вече намаленията защото това което намирам са:
Технополис:
ФОТОАПАРАТ KONICA MINOLTA DIMAGE Z2 - 629.00 лв
Техномаркет:
KONICA-MINOLTA DIMAGE Z6 - цена с ДДС: 799.00 лв.
Дали може да се намери някъде Z5 че му е малко поносима цената ?
Цитат:
Първоначално публикувано от LUDIA
... Та въпросният апарат със 12 оптичен zoom и оптична стабилизация в момента се продава за 694,80 лева, след другият четвъртък става ма 478,80 лева...
Цените са в сила от 09.02 до 22.02.,но за количества не знам.
Цитат:
Първоначално публикувано от ruNNer
Дали са влезли в сила вече намаленията защото това което намирам са:
Технополис:
ФОТОАПАРАТ KONICA MINOLTA DIMAGE Z2 - 629.00 лв
Техномаркет:
KONICA-MINOLTA DIMAGE Z6 - цена с ДДС: 799.00 лв.
Дали може да се намери някъде Z5 че му е малко поносима цената ?
в МЕТРО !!!
Z5 e 480 ! МНОГО добър калъф за него оригинален - 20 лева (преди го търсих като идиот, и в крайна сметка си взех 2.5х по-голяма чанта на lowepro...
Купувай докато има ;)
CrossBlade, откъде го взе тоя оригинален калъф за Z5, от Метро ли пак?
Между другото, един въпрос за SD картите - гледам че най-евтината SD 256Mb в Метро е Apacer, а има и Practica, която се води Ultra High Speed и е десетина лева по-скъпа - има ли действителна разлика в скоростите или е рекламна измислица?
Значи разлика в скоростта има - примерно за да снимаш с 25 кадъра в секунда на 640х480 с Z5 ще ти трябва по-бърза карта. Иначе снима някакво време (примерно 30 секунди) и спира, защото не успява да смогне да го запише на картата, а буфера се е препълнил. Ако си с бърза карта би трябвало да можеш да снимаш докато се изчерпи паметта на картата. Вече дали тази карта на Praktika е добра или не - не се наемам да коментирам.
Цитат:
Първоначално публикувано от CrossBlade
в МЕТРО !!!
Z5 e 480 ! МНОГО добър калъф за него оригинален - 20 лева (преди го търсих като идиот, и в крайна сметка си взех 2.5х по-голяма чанта на lowepro...
Kъде видя такъв калъф ?