Фотоапарат. Sony или Canon.
Здравейте!
Цял ден се лутам из интернет и търся най-хубавия и изгоден фотоапарат. Искам фотоапарата да прави хубави контрастни снимки в ярки цветовеи най-важното до 500 лв :) Колебая се между Canon PowerShot A4300 i SONY DSC-S600. Надявам се някой да има опит с тях, за да сподели мнение
Re: Фотоапарат. Sony или Canon.
за тези пари - нито един от двата. :yikes
И двата модела се движат около $150 ( поне това намерих из интернет )
Цитат:
Първоначално публикувано от claudius
Къде го буташ тоз Самсунг в А група.
Canon A610 е идеално предложение. За съжаление в БГ цената му надхвърля бюджета ти. Обмисли покупка от САЩ. Цените са значително по-евтини.
Предложенията на CrossBlade също са много добри. Разгледай ги.
Обмислям варианта да го купя от чужбина, но не знам къде ще бъде най-изгодно и дали ще трябва и мито да плащам.
http://www.butterflyphoto.com/
http://www.bhphotovideo.com/
От тези 2 сайта съм купил за мен и мои познати 5 апарата и 2 камери. На мен ми ги носят роднини и познати като си идват в БГ и нищо не плащат.
Скоро правих една груба сметка и излезна, че ако всичката тая техника я бях купил от БГ щеше да ми струва с над 2000$ повече. Зарекъл съм се нищо да не купувам вече от тук докато не влезнат в час.
Уау. Разликата в цените наистина е внушителна. Май ще бъде poweshot A530. Мерси за съветите!
Лесно е да кажеш - купи си от Щатите, Хонг-Конг, от намаленията в Япония ... или от Луната.
А ако човека няма възможност....
Затова насочвам винаги към български дилър, където получаваш и гаранция. И Самсунг-а определено си заслужава парите. Canon са неразумно по-скъпи отколкото в чужбина.
Освен негативното настроение във форума(и не само тук) спрямо фотоапаратите SONY , може да погледнеш и тази статийка,, в която се споменават осем модела от тази марка, които ще бъдат събирани от клиенти и ремонтирани безплатно. Моделите са производство до 2005г.( а тазгодишното производство ще го събират вероятно догодина :-memnon).
Таке е. Сони не са това, което бяха при фотоапаратите. Безпорен лидер е Канон, но това не означава че всички трябва да купуват само тях. Панасоник, Пентакс, Олимпус имат изключително добри модели. И тук, като при всяка друга техника не избирайте между марките, а между определени модели.
Във Фотопавилиона има А530 за 370 лева. Не че не е хубав, но пак е по-скъп от Щатите.
Иначе отличен компромис е Панасоник fz20 на старо ~ 500 лева!.
http://photo-forum.net/forum/read.ph...horum_uriauth=
За мен Canon имат много добро съотношение цена-качество. От три години цъкам с PawerShot A95 и съм много доволен.
По темата - Powershot A540 или A610. Виж в магазините или сайта на Stemo. Там вървят по-тънко.
Цитат:
Таке е. Сони не са това, което бяха при фотоапаратите.
Хахха все едно са фотографска марка сони!
Цитат:
Във Фотопавилиона има А530 за 370 лева. Не че не е хубав, но пак е по-скъп от Щатите.
Как очакваш при внос от същите тези магазини в US които и ти гледаш, те да си сложат горницата + транспорт + мита/ддс и да дойде същата цена?