Резултати от 1 до 9 от общо 9

Фотопринтери

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Фотопринтери

У дома съм с мастиленоструен фотопринтер EPSON Stylus Photo R300 и има чудесно качество на печат на снимките - няма разлика от фото-магазин. Но 6-те му касетки, макар и евтини (7 лв едната) свършват досадно бързо.
    Не съм се интересувал досега, но съществуват ли лазерни фотопринтери, които да дават същото отлично качество като мастилено-струйните?

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Re: Фотопринтери

Не. Качеството е много по-ниско за печат на снимки.
    Има други мастилни принтери обаче, които разполагат с нечовешки long-lasting консумативи

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Cko
    Има други мастилни принтери обаче, които разполагат с нечовешки long-lasting консумативи
    Нали не говориш за матричните?

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

За лазерен принтер с много добро качество си вземаш HP 3600/3800. Качеството е като на мастиленоструен принтер. Освен това себестойността на печата е по ниска, а и можеш да отпечаташ много повече снимки с едно зареждане на касетите. Недостатък е цената, но ня на практика не е висока, защото цената на принтера е горедолу колкото нови пълни касети, а принтера идва с пълни касети. Има и други лазерни принтери с много добро качество, но не съм виждал отчепатано от тях. Много добър са уш принтерите с твърди мастила на Ксерокс.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Здр. Румене, аз ползвам Канон ип3000 (4 касети) и съм доволен, единственият недостатък е че работи само с хартия на Канон, с други марки не печати добре, но и консумативите и хартията са евтини, друга опция е Dye Sublimation printers... лазерен засега няма, освен един модел на панасоник 1200х1200 рез. но консумативите са по $200 една касета а вътре са 4-ри... и пак не е сигурно че ще ти даде добър отпечатък на снимки.

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от Cko
    Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    У дома съм с мастиленоструен фотопринтер EPSON Stylus Photo R300 и има чудесно качество на печат на снимките - няма разлика от фото-магазин. Но 6-те му касетки, макар и евтини (7 лв едната) свършват досадно бързо.
    Не съм се интересувал досега, но съществуват ли лазерни фотопринтери, които да дават същото отлично качество като мастилено-струйните?
    А какви пари си готов да дадеш за този "гъдел"? Ако качеството е преди всичко и не ти са проблем гвинеите, Xerox Phaser 7400 с базова цена 2,999 долара, стойност на разпечатка 100% цвят - 0.50 usd за 12х18 инча ( 30х45см ) с безупречно качество. http://www.office.xerox.com/printers...7400/enus.html.

За Dye Sublimation - Copal DPB-1500 http://www.copalprinter.com/products.php

Но горните не са за всеки, така че - огледай Canon Pixma MP500 до MP830 http://www.canon.bg/main_entry_list.php?id=20

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Canon Pixma са мастиленоструйни, тоест същото си го имам и в момента.
    Както и да е -определено е по евтино да си дадеш снимките да ти ги отпечатат във фото-магазин, отколкото с домашен мастилено-струен фотопринтер. Разхода на мастило силно се влияе и от това дали снимката е светла или тъмна. Затова като снимам вече - гледам да е на светло, обекта да e от бялата раса, да няма слънчев загар, да е в светли дрехи, усмихнат и показващ бели зъби. Отпечатването на снимки с цигани след залез слънце може бързо да доведе до фалит...
    Майтап, нещата не са чак толкова лоши, а и е удоволствие сам да си правиш снимките от до.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

При тези принтери обикновено важи правилото - колкото по-евтин принтера, толкова по-скъп печата.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    Пловдив

Някой замислял ли се е за система за непрекъснато подаване на мастила.
    Виждам че никой не е споменал нещо за такова изобретение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе