Избор на цифров фотоапарат?
  Здравейте!
Моля да ни помогнете за избор на цифров фотоапарат, цена около 400 лв. - ние сме лаици в снимането, така че не ни трябва сложен фотоапарат, държа да има клип със звук, понеже ще използваме тази опция, както и добро макро. Не държа чак толкова на многото мегапиксели - няма да разпечатвам трансперанти в крайна сметка, по-скоро ме интересува оптичния зуум, както и нескъпите карти - напатихме се с един Олипмус с памет тип XD... Засега се спряхме на тези модели:

1. CANON POWERSHOT A-550.
2. PENTAX OPTIO S5Z.
3. PANASONIC DMC-FX2+RP-SD064.
4. Panasonic Lumix DMC-LZ7.
5. SONY DSC-W30/S.
6. SONY DSC-W55B .
7. SONY DSC-W55S .

Разбира се приемаме и други предложения :help. Благодаря предварително!
     Re: Избор на цифров фотоапарат?
  Ето разгледай тука,има ревюта за повечето апарати,а и има снимки-виж на кой снимките ти харесват най-много http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html (само цъкни на желаните мегапиксели и ще ти излязат резултати) .Sony W55 не е никак лош.
  Един глас за 1-вия :bravo
   Имам Soni и прави страхотни снимки. Важно е матрицата да е 1/2,5 и да има оптичен стабилизатор и поне 3 зум. По принцип матриците на Soni и Панасоник са най добри.
   Цитат:

Първоначално публикувано от mizken  
 Един глас за 1-вия :bravo

Още един глас за CANON A550.
CANON/заедно с NIKON/ е начело в почти всички класации при сравнения между марки и модели.Това което другите постигат с стабилизатор той го прави и без.Отлично видео 640х480 - 30фпс дори вътре на лампа което не може да се каже за подобни модели на Панасоник и Сони.
   Цитат:

Първоначално публикувано от dan66  
 Още един глас за CANON A550.
CANON/заедно с NIKON/ е начело в почти всички класации при сравнения между марки и модели.Това което другите постигат с стабилизатор той го прави и без.Отлично видео 640х480 - 30фпс дори вътре на лампа което не може да се каже за подобни модели на Панасоник и Сони.

Бих предпочел А-540,защото е с по-голям дисплей,не знам защо на новия модел е по-малък дисплея.
  вземи си CANNON и няма да сбъркаш. Аз имам един от слабите им модели от преди 4 години(Powershot A75), но за любителски снимки, е направо супер.
оптиката им е оптика, мартицата за снимки им е добра, баланса на бялото е супер.
Няма нужда да изчетеш сума ти форуми и сайтове с ревюта за да разбереш че е така.

Успех в избора.
  CANON определено - 9 точков автофокус и въобще отлични снимки. 
Sony-тата също са добри, но са им двойно по-скъпи картите. Върху Panasonic нямам наблюдение(чувал съм добри отзиви), а Pentax го отписвам-лично мнение. 
  И аз съм за Канон-а - купих за подарък на леля ми преден модел Канон (А430), преди почти година беше за към 300 лв без малко с някаква карта подарък и калъф. Да ти кажа много се накефих на апаратчето - прави страхотни снимки (дори и на тъмно).
Абе със сигурност няма да съжаляваш с Канончето.
Скоро може да ми се отдаде възможност да пробвам Sony W55 (но не знам точния модел) и ако стане така, ще ти кажа как е (ако не си се "задомил" вече дотогава).
  Аз бих предпочел Panasonic

Ползвал съм различни модели и съм бил много доволен! :bravo

Ето едно предимство - Единствено Panasonic има оптичен стабилизатор в ниския клас фотоапарати

С това не искам да подценявам Canon като марка.... :)
  А аз избрах Sony S600 ( изцяло Благодарение на @LUDIA  :good) 
и съм предоволен !
Има си всичко , даже и в повече. 512-а е 30 лева ( което етри пъти по-скъпо ! ) но Сони си е Сони
  Благодаря за отговорите! Ориентирах се засега към Канон А550 и Панасоник TZ1 - Панасоника има страхотен зум, обаче пък е напълно автоматичен... което не знам дали няма да започне да ме дразни в определен момент.
  Хвърли едно очо и на Samsung S850 ;). За същите пари, интересен избор е. Във Фото-форума има тема за него. 
Вярно,че и аз съм малко предубеден към Самсунг за фототехника, но хора-професионалисти го хвалят. И ще излезе,че има защо. :)