-
За камера...
Нуждая се от вашата помощ. Купих си камера SONY DCR-SR36E, 0.8 мегапиксела, записва на хард диск. Като си сваля клипчетата на компютра са с не много добро качесво - проблема е че насякаде има някакви линиики, чертички малки по края на предметите. Нали не е в камерата проблема, или тя просто прави такова качество картина...? Самнявам се в това... 650 лв камера, хубава, нова... Просто не може да прави такава гадна картина с тея четрички... Мисля, че проблема е как свалям клипчетата на компа си, свалям ги с УСБ-то което дойде в пакета, знам че при камери които са с касетка клиповете се свалят с "fireware" 1934 (не помня много как беше, може да са збъркал името или цифрата), така ли е и при камерите с хард? Моля помогнете :[
-
Re: За камера...
Качи някой кадър да видим за какво става въпрос.
-
-
е...? някой мoже ли да ми помогне с тая много важна информация? моля ви спасете ме...
-
Не виждам проблем в клипчето. Освен, че ти трепери ръката и правиш много резки движения. Вследствие на това се получават замазани изображения, но това не е дефект а ефект :)
Освен това, най-вероятно това за което говориш се дължи на следното:
CCD сензор с 800 000 пиксела - запис в Standard Definition
Това нещо прави презредов запис - interlaced
Не знам на какво и с какво го гледаш, но ако го пускаш на компютър с плеар или кодек който не прави Deinterlacing, ще се наблюдават точно такива чертички по крайщата на движещите се обекти.
При мен най-добре се вижда записа с WMP11 (използва хардуерната поддръжка на видео картата) - осезаемо по-добре от MPC и КМPlayer. Даже WMP сложи черните черти понеже си задал формат 16:9 но всъщност при теб матрицата си е 4:3 (720х 576) - т.е. широкоекранният формат се получава чрез изрязване на нормалния (4:3).
Подробности за гореспоменатите явления (Interlaced vs Deinterlaced)
http://www.100fps.com/
http://neuron2.net/LVG/interlacing.html
-
Боже Господи, Пат, благодаря ти, опраих го :>>> каам ти, ако не беше ти сигурно немаше да го оправя тва скоро... ако идваш в София ми званни задалжително да те черпа нещо. екстремно много сам ти благодарен. 2рия линк е просто превазходен :> от него разбрах кво тряа да праа :) пак ти благодаря... ако беше от София щях да те издиря и да ти дам 20 лева :) нененене просто не знам кво да ти кажа... прекрасно е, че помагаш така на хората :) :п пак 10х :) обичам те :]
-
Има неща които не можеш да си купиш с пари - чувството което изпитвам като чета подобни редове е едно от тях :) - искрено се радвам, че съм ти помогнал!
Винаги си добре дошъл :)