Re:избор на Full HD 1080 Камера
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
Дълбоко се лъжеш ако си мислиш че за 2500лева ще си купиш нещо което снима качествено,тези камери са направени за непрофесионалисти така да се каже.Камера Canon-тук не става въпрос за фотоапарати. :)
Що се обаждаш като хабер си нямаш от подобни работи......
'айде сега не ми прави философси умозаключения, ами ми кажи коя камера до 2000лв е по -добра И С КАКВО от горепосочения Канон?
А какво е неговото качество -- вземи виж малко тестове и сники.
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Що се обаждаш като хабер си нямаш от подобни работи......
'айде сега не ми прави философси умозаключения, ами ми кажи коя камера до 2000лв е по -добра И С КАКВО от горепосочения Канон?
А какво е неговото качество -- вземи виж малко тестове и сники.
Професоре отиди в ТМ и си избери която искаш камера да снимаш,нека ти пуснат после записа на една 50 инчова примерно и ако ти хареса това което видиш евала ,за сравнение може да погледнеш на съседния тв клип 1080i някаква разлика дали ще има а?И в чия полза.
Цитат:
Професоре отиди в ТМ и си избери която искаш камера да снимаш,нека ти пуснат после записа на една 50 инчова примерно и ако ти хареса това което видиш евала ,за сравнение може да погледнеш на съседния тв клип 1080i някаква разлика дали ще има а?И в чия полза.
Професоре, представата ти за видео с това което си виждал в ТМ ли се изчерпва? :yahoo:
Цитат:
1. "Професоре отиди в ТМ и си избери която искаш камера да снимаш,нека ти пуснат после записа на една 50 инчова примерно и ако ти хареса това което видиш евала "
Явно никога не си пускал запис направен с камерата която споменах :)
2. "за сравнение може да погледнеш на съседния тв клип 1080i някаква разлика дали ще има а?И в чия полза. "
Сравняването на професионален рекламен HD клип, със запис правен в магазин :) НЕЗАВИСИМО с каква камера (било то и професионална) показва колко са ти "ясни " нещата. :)
А от 1. и 2. стигаме пак до:
Що се обаждаш като хабер си нямаш от подобни работи...... :))
Почти стигнахте до идеята че вашите fullhd камери не могат да се сравняват с профи HD камерите като качество в смисал снимат доста по зле.На кое викате тогава фулл хд.Няма такова нещо като фулл хд -непрофесионален или любителски.Една камера или снима FULL HD или не.
A бе ти не се ли усещаш, че колкокото повече пишеш, толкова повече се излагаш. :016:
FULL HD е ФОРМАТ на заснимане и възпроизвеждане, а НЕ критерий за качество!
Кодеците едно на ръка. От друга страна огромно влияние играят оптиката и размера на матрицата. А в евтините камери се слагат евтини оптики и миниатюрни матрици, което веднага предопределя трагичния резултат. Докато снимаш балансирана от към осветление сцена всичко е ОК. Настане ли обаче нещо по контрасно, наполовина сцената да е в сянка или по-тъмно - става мноого зле - половината изгаря, другата половина е черна. Това важи са СД; ХД и какви да е бюджетни камери (и фотоапарати) и особено за камерите, тък като по правило са със съвсем малки матрици.
Моя съвет за по-добър резултат е да обърнеш внимание на Canon HV20/HV30 или направо Sony HVR-A1 ако може да си позволиш.
Edit Sony HC1 ако успееш да намериш даже и 2-ра ръка, въпреки че е старичък модел, също не е за изхвърляне и доста по-евтин от А1.
Цитат:
Първоначално публикувано от CrossBlade
Оптиката ти компенсира резолюцията, като го гледаш на 15-инчов телевизор.
Професионалистите правят пари и могат да си позволят да имат компютри дето да ползват само да им конвертират касетите на дигитал - аз обаче като потребител никак не се кефя на тази идея!
П.П. телефони дето снимат в HD ще има.
не е точно така. независимо дали на касетка или на хардче като файл, винаги си ги обработвам на компа.
за самото прехвърляне не ти трябва мощен такъв - важното е да има ДВ вход или ИЕЕ1394 или и-линк (различни имена на едно и също нещо)
само място да имаш. - 1 час ДВ касетка заема 12-15 гб .
но това е споменавано и дискутирано мнооого пъти. и за мен касетката си остава най-качествения носител за сега. а не харддиск или двд носител
а и точната дума не е "конвертиране" на касетката а "прехвърляне". може и директно конвертиране.. ама.. лично аз никога не бих правил това.
Бих те посъветвал да си вземеш Sony HDR-SR11(Е-то накрая е за Европа / Pal, иначе е NTSC). Разликата с HDR-SR12 е само в големината на хард диска, а цената е чувствително по-надолу. Ползвам тази камера от миналото лято и съм много доволен. Качеството е изумително.
ще се присъединя към мнението на Baj Vylcho, взех си същата камера да си снимам бебето и съм супер доволен :yahoo:
според мен трябва да се гледат записите на HD TV поне 42" през HDMI, при мен на 46" предизвиква "wow" ефект :ole
за улеснение си поръчах и Popcorn Hour, мисля да копирам всички филми там без конвертиране и да си ги гледам удобно от дивана с дистанционно в ръка. :jamaika
големината на диска е предостатъчна и при настройки за максималко качество