Искам да си купя Full HD 1080 видеокамера,помогнете ми с мнения.Кое е по добре запис варху mini DV kaseta или HDD.Каде компресиата и саответно картината след като запиша на DVD Full HD 1080 ще е наи добра.Благодаря.
Искам да си купя Full HD 1080 видеокамера,помогнете ми с мнения.Кое е по добре запис варху mini DV kaseta или HDD.Каде компресиата и саответно картината след като запиша на DVD Full HD 1080 ще е наи добра.Благодаря.
Задължително HDD, такива чудеси като касетки вече май няма. Ако обаче искаш да гледаш Full HD, на новмално DVD, няма да стане, там резолюцията е стандартна като на ТВ. Повечето камери имат софтуер, който ги преобразува към DVD стандарт. Аз съм с една на Сони качеството наистина е страхотно, но до сега само два пъти съм ги пускал на 50" плазма.
Добре,но каде да си сахранявам записаното от камерата.На какав носител,за да си остане с максималното качество.
На хард диск. Може да ги записваш и на DVD, и на CD, но като файлове, които после да пускаш през подходящ плеър (компютър).
А нямали някакви записващи устроиства на които може направо да си ги записвам,като DVD или нещо подобно.
Като DVD се записва на DVD писачка, но там ще имаш или загуба на качество или малко като време ще запишеш, другите сутройства са Blue ray или HD DVD може да не е точно така последното, но за тях устройствата чрез които се записват са приятна цифра - аз те съветвам това което каза и FearMe на твърдият диск, все пак сега са 240лв за 1ТБ
Зависи какви са ти изискванията. Аз сега си взех една за 200 доларес дето пак снима в 1920x1080 ама качеството й също е за толковаПървоначално публикувано от svile12
![]()
Пич,![]()
това е твоята камера -"Canon HV30" - има всичко което ти трябва и искаш ( в това число и касетка), свен това няма да намериш НЕпрофесионална камера с по-добро качество.
http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0
Дълбоко се лъжеш ако си мислиш че за 2500лева ще си купиш нещо което снима качествено,тези камери са направени за непрофесионалисти така да се каже.Камера Canon-тук не става въпрос за фотоапарати.![]()
Добре тогава.Заслужавалиси да си сменям моята сегашна камера Panasonic GS500.Исках да си купя Full HD,искам просто да гледам наи доброто.Какво да си купя?
чакайте бе хора.. що да не е добро за толкова пари ? до преди няколко години цената на такова животно би било х10
и за касетките - не съм съгласен че е по зле от хард диск.
може би има напредък технологията, но поне до скоро се оплакваха от неефективни или недостатъчно качествени кодеци , които хардуерно обръщаха лайв - образа в емпег2 видео, което съответно се записва на хардчето.
затова професионалистите и ползваха ДВ касетки, чийто битрейт бе споменато някъде, е доста по - широк , от порядъка на 15 мбит/сек (емпег2 двд стандарта е е до 8 ако не се лъжа, а домашните камери които записват на хдд или двд директно , са около 2-5 мбита)
така че касетките са си едно качествено решение.
поне според мен.
ако има новости в света на емпег-кодирането , с удоволствие бих разисквал сравнения или нещо такова.
относно качеството.. наистина.. аз съм със сони, и съм мн доволен, и дори тази резолюция (720х576) ми е достатъчна за домашно ползване, която се компенсира с добрата оптика , като основно снимам в режим 25 прогресивно.
то сега има и телефони дето снимат с хай-дефинишън резолюция (самсунг омния ХД) , ама.. колко е хайдефинишън е друг въпрос
Оптиката ти компенсира резолюцията, като го гледаш на 15-инчов телевизор.
Професионалистите правят пари и могат да си позволят да имат компютри дето да ползват само да им конвертират касетите на дигитал - аз обаче като потребител никак не се кефя на тази идея!
П.П. телефони дето снимат в HD ще има.