Резултати от 1 до 6 от общо 6

Избор на средство за снимане?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    2
    #1

    Избор на средство за снимане?

    Здравейте, преди малко се натъкнах на този форум, но ми се стори надежден и се надявам да ми помогнете в избора(който се оказа много сложен ). Скоро имам рожден ден, а и заминавам в чужбина така че се нуждая от нещо за снимане до 500лв.

    1-во : дали камера или фотоапарат? Трябва ми основно за снимане на клипчета с хубаво качество, да е удобно за пренасяне и използване, а и фотоапарат си имам въпреки че е вече на 5 години си го бива в снимките.
    2-ро : паметта ми е ясна - предпочитам с карта и флашка - лесно сваляне от апарата на лаптоп. Не мога да разбера каква е разликата между нормалните и HD клипове (а и нямам HD телевизор).
    3-то : има ли водеща марка в качеството, защото определено искам да си купя нещо качествено (кой знае след колко време пак ще имам възможност за покупка) ?

    До сега съм си харесала тези модели:
    http://theinsider.pricerunner.co.uk/...ders#more-1069
    http://www.tigerdirect.com/applicati...7BBTkwCjCECjCE
    http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/...52921665794519

    Какво ще кажете за тях?
    Благодаря ви предварително!
    Мир&Любов

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #2

    Re:Избор на средство за снимане?

    Добре дошла във форума! Мир и любов и на теб
    По темата:
    1. Стой далеч от Самсунг що се отнася да камери и фотоапарати!
    2. Май ще е по-добре фотоапарат със свястно видео в твоя случай. Всички са с карти, но различните марки ползват различни типове. Най-разпространени са SD или SDHD.
    3. JVC едно не не правят фотоапарати и второ, дори ако се спреш на камера, пак не са най-добрият избор в този ценови клас.
    4. Ориентирай се към Канон на първо място - това е водещата марка в тази област. После към Панасоник. Сони-то от третият линк изглежда добре на параметри, не знам как се представят наистина обаче техните фотоапарати. Пак говорим за този клас, имам наблюдения само върху SLR. Добър избор също е Fuji - някои модели са много добри, не знам дали ги има в БГ, но пък и ти си посочила чужди сайтове, предполагам имаш достъп.

  4. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #3

    Re:Избор на средство за снимане?

    Напълно подкрепям колегата относно позицията му.Аз бих ти препоръчал серия TZ на Panasonic-компактен размер удобен за хора който пътуват много и в същото време с възможност за заснемане на HD видео.http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038213 или http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09052571
    .Втори вариант е серия FX http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09041169. При моделите на Канон http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09041872. но той е с по кофти видео.Аз съм за Panasonic.Разгледай ги на живо и снимай с тях по възможност за да видиш кой ще ти допадне.Вие жените май избирате по външен вид и цвят- без да се обиждаш(имал съм доста такива клиентки)Пожелавам ти успех в избора.

  5. Novice
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    2
    #4

    Re:Избор на средство за снимане?

    Вие жените май избирате по външен вид и цвят

    Не знам дали е за жалост или не, но си прав (женска му работа ). Благодаря ви за бързите и адекватни отговори и вижте на кое спрях поглед http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-1 - доста добре звучи (даже и според моите скромни разбирания). Вие какво ще кажете по въпроса?

  6. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #5

    Re:Избор на средство за снимане?

    Аз съм за доста добър избор ,но все пак основната идея маи беше да се снимат клипчета.Ако е така бих взел PANASONIC DMC-TZ5E. Дори да нямаш HD телевизор все пак някой ден ще имаш тогава ще ти е от полза.всичко се развива с невероятни темпове и дори вече има FULL HD камери на пазара -има ли смисъл да снимаш още със стандарт дефинишън и утре пак да питаш каква камера да си взема. А тази камера снима и на по -ниски резолюции- ти решаваш на каква.

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #6

    Re:Избор на средство за снимане?

    Вярно е това за клиповете - основната разлика по документи е, че Панасоника снима в HD, а Канона - не.
    Що се отнася до качество на снимките и удобство на работа - явно са много подобни. Ето ти линк към едно доста обстойно ревю на няколко фотоапарата в този клас, между които и Panasonic TZ5 и Canon SX110, където точно тези двата печелят "силно препоръчван", макар че всъщност цялостният победител е един по-стар модел Panazonic Z3:
    http://www.dpreview.com/reviews/Q408...oup/page13.asp
    Ревюто е 13 страници, това е само последната.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Software за снимане с web camera през определен интервал
    От Nikola Uzunov във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 12-09-14, 15:58
  2. Помощ за избор на сателитен приемник / FAQ - избор, препоръки
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 2
    Последно: 30-10-13, 19:31
  3. Камера PANASONIC NV-GS75 - режим на снимане?
    От ontario1 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 2
    Последно: 21-09-12, 20:01
  4. Отговори: 6
    Последно: 12-07-07, 13:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе