Избор между няколко фотоапарата..
Здравейте , насочил към Canon IXUS 100 IS след прочитането на теми в няколко форума както и ревюта , но имам няколко алтернативи ,които съм набелязал.
Ето ги и тях :
Sony DSC-W270
Nikon COOLPIX S710
Olympus Mju 5000
Panasonic Lumix TZ 6
апарата ,който ще се купува ще се използва за панорамни снимки на открито (природа) , хора , както и предмети на закрито ;
Ако имате препоръки и мнения , пишете . Благодаря предварително !
Re:Избор между няколко фотоапарата..
В този клас бих избрал никона или панасоника.
аз също съм за Никона, както и за Сони-то но там апаратчето прави повече картички от колкото снимки
Добре си се насочил към Canon IXUS 100 IS. Серията IXUS са стахотни машинки, но са малко скъпи и само автоматични. Ако може да си намериш Panasonic LX2 или LX3 ще останеш по-доволен. К&К ги бяха пуснали за 400 лв преди 3 месеца, но бързо свършиха. ПРедполагам, че може да се намер някоя бройка из форумите за фотография.
ХД видео на фотоапарат според мене е излишна екстра, но си зависи от потребителя.
Благодаря на отзовалите се . Какво ще кажете и за този Panasonic Lumix DMC-FX150 ,горе долу е в същия ценови диапазон ? Ето и сравнение между Панасоник и Канон http://au.shopping.com/xSBS-Canon-Po...55883-82899014
Сравнението на два апарата по спецификация не води до нищо. Няма да е лошо да споменеш за какво точно ще го ползваш - за снимки или за клипове, първи цифров апарат ли ти е?
Апаратчето ако го купуваш за снимки гледай ревютата по фотографските сайтове и примерните снимки - dpreview.com, steves-digicams.com digitalcamerareview.com и т.н.
Мегапикселите са последното нещо на което трябва да обърнеш внимане. Гледа се: размер на матрицата, шум, светлосила на обектива, стабилизатор на изображението, размери и материал на корпуса, ръчни настройки и т.н.
Правя една забележка - за клипчета каноните предлагат високо качество на картина и звук- даже някой имат варио по време на запис. Панасониците имат (или поне тези, които съм тествал) чудесна картина и кошмарно качество на звука.
моя фаворит във супер компактния клас си остава LX серията на панасоник.
Главно снимки , ще се използва за панорамни снимки на открито (природа) , хора , както и предмети на закрито . Пропуснах да напиша ,че ще ми трябва и през зимата ,но като гледам на повечето модели диапазона на работа започва от 0 градуса. Решението с някакво калъфче ли ще бъде или... първия ми фотоапарат ще е това.
Цитат:
Първоначално публикувано от Colonelo
Офертата е страхотна.
Аз съм за Panasonic Lumix TZ 6/7, ако цената не е много голяма, защото имам TZ 5 и съм страшно доволен/както от оптиката, за габаритите му, така и от батерията/, но и този Канон от Дата-та има доста добри показатели. Непрофесионалист съм и мога само да кажа моите критерии какви бяха: малки габарити/да не пречи като го носиш с теб/, голямото оптично Х/на което много се радвам/ + оптичен стабилизатор и здравата батерия/дори да не съм го ползвал дълго време, като го включа, винаги има малко ток да снимам каквото съм си наумил/, голям дисплей, както и евтиния консуматив/SD карта/. Panasonic-а прави и много добри клипове, но са ограничени от към памет/до 2 мB, ако не се лъжа/ - това е големия МИНУС за мен. Ако си на моето ниво на "фотаджия", мисля че и двата модела ще ти свършат добра работа.
Успех в избора
канон :oleНО НОВ С ГАРАНЦИЯ! :RTFM: проблемите идват след първата година!
иначе това сравнение дато си показал виж къде са звездичките
/канон си е фотографска фирма с опит докато панасоник са от няколко години на пазара за фотоапарати и все още трупат опит/, ако беше попитал за видеокамера щях да ти кажа обратното -за панасоник
аха , вече избора ми е между Panasonic Lumix DMC-FX150 , Nikon Coolpix S710 , Canon Digital IXUS 100 IS , като повече клоня към канона . Благодаря на всички за препоръките .
Цитат:
Първоначално публикувано от MomoSat
аха , вече избора ми е между Panasonic Lumix DMC-FX150 , Nikon Coolpix S710 , Canon Digital IXUS 100 IS , като повече клоня към канона . Благодаря на всички за препоръките .
И аз тръгнах да избирам от Canon IXUS 100 IS. След доста ровене, тъй като искам компактен апарат, реших и ще взема Canon IXUS 120 IS, който излезе септември!!! По-добра оптика при същите размери!!! Както и доста по-добри отзиви в ревютата.
http://dpinterface.com/camera-review...l-elph-review/
Canon IXUS 120 IS = Canon PowerShot SD940 IS
Цитат:
Първоначално публикувано от bukke
И аз тръгнах да избирам от Canon IXUS 100 IS. След доста ровене, тъй като искам компактен апарат, реших и ще взема Canon IXUS 120 IS, който излезе септември!!! По-добра оптика при същите размери!!! Както и доста по-добри отзиви в ревютата.
http://dpinterface.com/camera-review...l-elph-review/
Canon IXUS 120 IS = Canon PowerShot SD940 IS
колега ако е до оптиката Canon PowerShot SX200 IS е по добрия вариант на същата цена , при мен е и от значение апарата да е до 500 лв. Поздрави !
Canon Digital IXUS 120 IS
- 12.1 мегапиксела CCD матрица (1/2.3")
- 4x оптичен зуум
- 4х цифров зуум
- 2.7" LCD дисплей (230000 пиксела)
- обектив 28-112 мм (35 мм екв.)
- оптичен стабилизатор на изображението
- процесор DIGIC IV
Canon PowerShot SX200 IS
- 12 мегапиксела CCD матрица
- 12x оптичен зуум
- 4х цифров зуум
- 3.0" LCD TFT монитор
- обектив 28 - 336 мм (35 мм екв.)
- оптичен стабилизатор на изображението
- процесор DIGIC 4
май по-добрия избор е Canon PowerShot SX200 IS за малко повече в цената :)