Повреден Canon PowerShot A70
След 5 години вярна служба и хиляди направени превъзходни снимки, апарата се повреди. Всъщност повредата е в сензора, защото всичко останало си работи. Няколкото консултации със специалисти по сервизи не ми дадоха голяма надежда, че може да се намери нов сензор. Само PAN сервиз казаха: "Донесете го, ще видим", но нещо им нямам доверие, че ще свършат работа.
Въпроса ми е: Има ли някой с повреден такъв апарат, на който сензора му да е читав, да ми го продаде или да ми препоръчате човек или сервиз, които биха се заели с ремонта му. Нещо не ми се разделя с него, защото правеше много добри снимки.
Re:Повреден Canon PowerShot A70
Здравей! Аз имах същия проблем с този апарат. После разбрах, че има дефектна партида и от Canon подменят дефектната матрица с нова за своя сметка. Само да добавя, че моят апарат даже не беше купен в България. В Пан сервиз го смениха и след месец го получих. Сега обаче ми се струва, че не прави снимките като хората... Явно има някакъв шум и снимките излизат зърнисти дори при наличието достатъчно светлина (снимки през дена на свветло).
Цитат:
Първоначално публикувано от Bee333
Здравей! Аз имах същия проблем с този апарат. После разбрах, че има дефектна партида и от Canon подменят дефектната матрица с нова за своя сметка. Само да добавя, че моят апарат даже не беше купен в България. В Пан сервиз го смениха и след месец го получих. Сега обаче ми се струва, че не прави снимките като хората... Явно има някакъв шум и снимките излизат зърнисти дори при наличието достатъчно светлина (снимки през дена на свветло).
Взеха ли пари за ремонта или беше за сметка на Canon?
Старият ми PS S1 IS след три години тръшкане из пустинята му се скапа матрицата(понякога работеше понякога не). Във фирмения сервиз стоя около месец и след като стана ясно че не могат да намерят ми предложиха на една трета от цената нов PS S5 IS тъй като според тях Кенън имал гаранция за матрицата(самия апарат е с гаранция 1 година?!?!?). Така че огледай се за Кантек. Мисля че те са оторизиран сервиз в България. Имам добри впечатления от тях(поне Бургаския бранш).
Беше безплатно! Не е за вярване, но е факт. :)
Без значение дали е закупен или не от България ,дали е гаранционен или не ,ако повредата не е констатирана като неправилна употреба с нарушения на корпуса или вътрешните механизми на апарата,чрез КАНОН България ще Ви насочат към оторизиран сервиз за БЕЗПЛАТНА смяна на ССД матрицата.Дефекта е на партида чипове на СОНИ, влагана както в техни продукти,така и в модели на КАНОН и още 2-3 марки, дадени чрез сервизни бюлетини от съответните производители. Ремонта на КАНОН се извършва най-често от "Пан сервиз" , София .Аз изпратих CANON PowerShot S1 преди 6-7 месеца,подарен ми от познат ,в страшно неугледно състояние и след 20-ина дена го получих обратно с разходи единствено за изпращане/получаване.
( С благодарност за коректното, качествено и бързо отзоваване и на двете фирми )
:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от cmdj7
Без значение дали е закупен или не от България ,дали е гаранционен или не ,ако повредата не е констатирана като неправилна употреба с нарушения на корпуса или вътрешните механизми на апарата,чрез КАНОН България ще Ви насочат към оторизиран сервиз за БЕЗПЛАТНА смяна на ССД матрицата.Дефекта е на партида чипове на СОНИ, влагана както в техни продукти,така и в модели на КАНОН и още 2-3 марки, дадени чрез сервизни бюлетини от съответните производители. Ремонта на КАНОН се извършва най-често от "Пан сервиз" , София .Аз изпратих CANON PowerShot S1 преди 6-7 месеца,подарен ми от познат ,в страшно неугледно състояние и след 20-ина дена го получих обратно с разходи единствено за изпращане/получаване.
( С благодарност за коректното, качествено и бързо отзоваване и на двете фирми )
:Drinks:
Мерси за обнадеждаващата информация и дай Боже да си прав. Ще го занеса в Пан сервиз още утре (те са ми почти съседи) и дано го оправят. :Drinks: