Водо, ударо.и..дете устойчив фотоапарат :)
Здравейте, преглеждайки за такъв апарат попаднах на този Пентакс . Не е евтин, обаче!
В дъното на ценовият диапазон от подобни апарати се намира този Кодак , който обаче ми се струва подозрително евтин.
В същото време гледам, че и Самсунг и Тошиба имат такива ниско бюджетни предложения.
Ще съм много благодарен на коментари, относно този тип техника, за да се насоча към моето апаратче.
Цел ми са: семейни и детски снимки с добро качество, клипчета със сравнително добро качество и надеждност на апарата все пак.
Благодаря ви предварително.
Re:Водо, ударо.и..дете устойчив фотоапарат :)
Виж и Olympus има Mju серия за подводни снимки и издържа на студ, удар и деца. Аз имам такъв, но имам и подводен бокс за него, защото в солена вода му дават да седи максимум 20 минути без бокс. Поне моя, сега има по-нови модели. Машината не е лоша, но е за любители.
Re:Водо, ударо.и..дете устойчив фотоапарат :)
наскоро имах такава дилема и аз, чудех се какъв компактен да взема - и след всичкото четене се спрях на Panasonic DMC-FТ3 (водоустойчив и т.н.), който изглежда е доста добро предложение като възможности и качество - уви цената е височка (в e-bay чисто нов беше на доста по-добра цена от България). Аз се отказах накрая и си купих видеокамера, но погледни в този сайт - има предостатъчно информация - dpreview. Специално има за водоустойчиви модели добро сравнение правено това лято.