Re:Колебая се м/у тези два фотоапарата ! Моля Ви за съвет !
с картите на сони грешиш от 2-3 години всичките им фотоапарати и видеокамери работят и с SD карти независимо от марката и скороста!!!!
Само ще ти дам пример: доскоро сони правиха почти всичко във фотоапаратите и камерите на самсунг /изключвам оптиката и някои матрици от кодак но кодак фалираха/
Дерзай ! Гледай за читава гаранция щото самсуняците често се развалят :god :)) :undecided:
имайте в предвид, че при апаратите със сменям обектив, независимо на каква промоция го купиш, по-големият разход в последствие са обективите. Един универсален 18-200 мм, който не блести с някакви невероятни възможности, но е много удобен за ежедневието, може да ти струва повече от тялото с китовия обектив взети заедно. Ако дадеш 600 лева за Олипус П1, бъди готов и в бъще да правиш нещо като ъпгрейд на оптиката, почти е сигурно, че китовият обектив няма да ти е достатъчен. Важно е към каква система ще се насочиш - Nikon, Canon, Sony и т.н. обмисли, разгледай - след време може тялото да смениш, но хубавите обективи си остават.
не разбрахте ли, че се късате да обеснявате, а случаят е от ясен по-ясен - "каквото каже жената тя ще снимааа" !
Точка по въпроса :001_icon16:
Ми айде честито тогава, дълго и безпроблемно да го ползвате
Взех Самсунга вече, правилно жената изигра основна роля в избора ми. :)
Първите ми впечатления са:
1.Много добър автофокус, и достатъчно бърз за мен.
2.Режима Smart, т.е. автоматичен се справя блестящо>жена ми ще снима без проблеми.
3.Доста голям набор от настройки, които те първа ще разучавам.
4.Страхотни снимки на вън(светло) и вътре без светкавица.
5.Менюто е замислено, така че с минимални на брой натискания на бутони, да направиш необходимите настройки и да снимаш.Би се справил и новак с него.
6.iF-функцията е много удобна за бърза корекция на скорост на затвор, бленда.
За сега недостатъци не мога да намеря, понеже покрива всичките ми изисквания.
Мерси на всички, които помогнаха. :)
П.С. Колега "glowndark" този сайт, които си дал за сравнения е пълна простотия, няма как Самсунга да е по-зле от Canon IXUS 220, това че втория предлага 1080p видео, не значи че снима по-добре и за мен не е предимство.Не може да ги сравняваш двете апаратчета въобще.Поздрави :)
Сетих за един минус - ще ме е страх да го изкарам от чантата в дъждовно време, и снеговалеж.Трябва да помисля по въпроса хм...?
честито, много интересни снимки да правиш. интересен избор е този Самсунг (май сензора е голям като на DSLR а пък обектива не се сменя). Между другото добър сайт за прегледи на фотоапарати:
http://www.dpreview.com/previews/samsungnx100/page2.asp
Цитат:
Първоначално публикувано от bobitovn
П.С. Колега "glowndark" този сайт, които си дал за сравнения е пълна простотия, няма как Самсунга да е по-зле от Canon IXUS 220, това че втория предлага 1080p видео, не значи че снима по-добре и за мен не е предимство.Не може да ги сравняваш двете апаратчета въобще.Поздрави :)
Сетих за един минус - ще ме е страх да го изкарам от чантата в дъждовно време, и снеговалеж.Трябва да помисля по въпроса хм...?
Не казвам, че HS 220 e по-добър. Няма как да се сравнява апарат за 600 с апарат за 300, но по-точки го бие :)
Сега като се загледах в този модел на самсунг, ъпсурт е жена ти да се справи с това нещо, особенно ако изключиш автофокуса :)))) Много ми прилича на старите СМЯНА-8 въртиш наляво, въртиш надясно и накрая снимката вся никаква я няма :)))
1 Прикачен файл(ове)
Засега я научих само на смарт режима да снима с включен автофокус.
На мен обаче ми е интересно и го разучавам доста сериозно, има добра инструкция на БГ, като за лаици и по нея се справям все по-добре :).
Колега "renault_fen" обективите се сменят, ама и те са цифра пари, ще изчакам по-добри времена за обективи :), вече има около 11 обектива за този модел и някой от тях са наистина страшни, примерно палачинката 30/2 ето снимки с нея http://photo-forum.net/index.php?APP...ARTICLE_ID=129 .
Прикачам резултата от цял ден тренировки :).Има мноооогооо хляб да ям още ама....
Честито колега. Със здраве да си го ползваш и много хубави снимки да направиш. Само малко неудобно, че няма вградена светкавица. Не че тя е кой-знае какво но спасява положението. Проверявал ли си цени на външна светкавица и дали се предлага на българския пазар.
Мерси колега, погледнах за цени около 50 USD върви в Amazon.com ,тук в БГ не съм намерил до сега, освен втора ръка.Предната ми сапунерка и със светкавица не можеше да прави такива снимки, каквито Самсунга прави вечер, за сега ще спестя парите от светкавицата :)
Честито и от мен със здраве да си го ползвуваш :Drinks: