Здравейте,
Имам нужда от помощ в избора ми на фотоапарат с бюджет около 800-1200 лв.
Четох, гледах, избирах, но все пак смятам че страничен поглед на нещата може да ми е от огромна полза. Колкото повече чета, толкова повече се обърквам.
Какво търся:
1. Да има достатъчен зуум, но не задължително да е 10-20-30х. В момента имам една доста стара сапунерка, която е с 4х и понякога ми е недостатъчно.
2. Да снима поне в HD.
3. Да не е с батерии ААААА, а такива които са и на GSM-те.
4. Да е по-лесен за употреба, защото по-често жена ми ще снима, а пък тя не е особено на ти с техниката. Да насочва и снима дет се вика ..
5. Колкото по компактен, толкова по-добре. Но все пак не е критерий.
6. Имам две деца и идеята за покупката да запечатаме колкото може повече моменти с тях. Аз тука разбирам да има бърз автофокус и режим за спорт... май
Това което съм харесал са следните примерни модели:
Panasonic Lumix DMC-FZ150
Panasonic Lumix DMC-FZ48
Nikon Coolpix P7100
Nikon Coolpix P510 Black
Canon PowerShot G12
Canon PowerShot SX40 HS
Гледал съм снимки направени с Canon и незнайно защо не ми допадат толкова, колкото например направени с Panasonic. За Nikon нямам впечатления. Най-хубави ми изглеждат снимки правени с Sony, но пък няма добри отзиви за тях. Принципно фаворит ми е Panasonic, но все пак .....
Мерси предварително

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 

Първоначално публикувано от realuser
 Първоначално публикувано от realuser   
  да купуваш оптика, ако не искаш. А във възможността за смяна виждам само предимства. И все пак това е възможност, а не задължение...
 да купуваш оптика, ако не искаш. А във възможността за смяна виждам само предимства. И все пак това е възможност, а не задължение... Иначе и моя телефон прави хубави снимки, даже филмира в FullHD /поне така пише/, но "онея" снимки са си друга бира. Ходи там при някакви специалистки, дето са "детски" фотографи. Има някои прекрасни попадения, дето ти пълнят душата. Май накрая ще хвърлям боб или там каквото се хвърля ...
 Иначе и моя телефон прави хубави снимки, даже филмира в FullHD /поне така пише/, но "онея" снимки са си друга бира. Ходи там при някакви специалистки, дето са "детски" фотографи. Има някои прекрасни попадения, дето ти пълнят душата. Май накрая ще хвърлям боб или там каквото се хвърля ...