Съвет за избор на фотоапарат
Привет, искам да си взема фотоапарат, но съм много бос по темата. Ако може някой да ми препоръча някой хубав до към 700-800 лева, както и да ми обясни кое точно е хубаво да се гледа при избора на фотоапарати, понеже надали е само до мегапикселите. Мерси предварително.
Отговор: Съвет за избор на фотоапарат
Най-важното което трябва да гледаш е, дали е Canon или Nikon! Сега сериозно, освен цената хубаво е да посочиш и какво ще правиш с този фотоапарат, супер компактен ли трябва да бъде или може и да е по-едър, искаш ли да снимаш клипове или само снимки? Ако просто искаш перфектно снимаща турбо сапунерка, ето това е може би най-доброто в този клас Nikon Coolpix P520 Фотоапарат Nikon Coolpix P520 Black - Цифрови фотоапарати - Фото Павилион - Каталог
Освен Никон и Канон аз включвам и Сони да погледнеш. За тези пари можеш да се включиш и за нисък клас огледално рефлексен. Не си посочил какъв тип фото искаш - нещо компактно или по сериозно!
Голям като този който ти показа. Да е за някой аматьор, а не за професионалист. Просто искам да вади хубави снимки, не ми трябват никакви други екстри като цяло. Ще съм ти много благодарен ако ми посочиш още 1-2 модела да имам по-голям избор. Мерси.
Апаратите за професионалисти започват в ценовия диапазон от 2-3 хиляди стръмно нагоре....иначе хубави щракалки са и Sony Cyber-shot DSC-HX50V Фотоапарат Sony Cyber-Shot DSC-HX50 Black - Цифрови фотоапарати - Фото Павилион - Каталог и Canon PowerShot IXUS 510 HS Фотоапарат Canon Digital IXUS 510 HS Black - Цифрови фотоапарати - Фото Павилион - Каталог
но предложеният в първият ми пост Никон ги превъзхожда. Сонито също е добра щракалка, но доста скъпа, ако аз трябва да избирам от вторият и третият бих избрал канона, по-слаба характеристика от сонито, но и доста по-евтин , а качеството на снимките няма да се различава от на сонито.
Окей. Мерси пичове за помощта, бяхте повече от полезни. :Drinks:
Между другото , всички фотографски фирми бележат огромен спад в продажбите на сапунерки, това се дължи на все по-качествените снимки които правят смартфоните. Просто потребителите които се задоволяват с образа от сапунерка за 100 евро не виждат причини да си купят такава след като айфоня им прави подобна по качество снимка, че и по-добра. Борбата се насочва основно при огледално-рефлексните апарати, а доколкото си спомням Никон се готвят да впуснат на пазара с първият си смартфон.
Сензора на галакси с4 е колкото на сапунерка но оптиката е миниатюрна а и светкавицата да не говорим за нея... Има още да се развиват