Отговор: Избор на сапунерка
Аз все още не съм виждал телефон от класа на това Леново, чиито снимки поне малко да се доближават до тези на IXUS.
За мен IXUS-а е добър избор. Например този - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IXUS-265-BLACK
С отстъпката ще се вместиш точно в бюджета.
Цитат:
Първоначално публикувано от
myrshavija
Аз все още не съм виждал телефон от класа на това Леново, чиито снимки поне малко да се доближават до тези на IXUS.
Пробвам 2в1
Цитат:
Shienar
Май пак ще е IXUS. Може ли да ми кажеш има ли голяма разлика от IXUS 150 и IXUS 265 / с две думи и без термини/
Цитат:
bisval
С тази пластмаса няма да доживее Нова година.
пп нещо размених реда на постовете и не мога да го оправя.
Като изключиш няклкото модела камерофони, реално няма как да сравняваш апарат с телефон, дори само заради оптичното увеличение. Така, че ако искаш що годе добри снимки ти трябва нещо в оптичен зуум. Снимките от телефон стават колкото да запечаташ нещо на бързо и в идеални условия (да си на 2, 3 метра от човека).
Като изключим ixus на канон, другите добри апарати от този тип са на панасоник.
П.С. относно пластмасата, апарата трябва да се пази много. Ако го изтървеш пластмасата ще ти е най-малкия проблем [emoji2]
Цитат:
yoyo1
Май пак ще е IXUS. Може ли да ми кажеш има ли голяма разлика от IXUS 150 и IXUS 265 / с две думи и без термини/
Това което ще те заинтересува:
Увеличение - 8x оптично срещу 12x за 265-цата (можеш да приближаваш повече).
Видео - 720p/25fps срещу 1080p/30fps (по-качествено видеозаснемане с по-висока резолюция).
Отделно светочувствителността му е по-висока и дисплеят му е малко по-голям и с по-висока резолюция.
Цитат:
glowndark
Като изключиш няклкото модела камерофони, реално няма как да сравняваш апарат с телефон, дори само заради оптичното увеличение. Така, че ако искаш що годе добри снимки ти трябва нещо в оптичен зуум. Снимките от телефон стават колкото да запечаташ нещо на бързо и в идеални условия (да си на 2, 3 метра от човека).
Като изключим ixus на канон, другите добри апарати от този тип са на панасоник.
П.С. относно пластмасата, апарата трябва да се пази много. Ако го изтървеш пластмасата ще ти е най-малкия проблем [emoji2]
Към Панасоник съм резервиран много. През годините които ползвахме Ixus-а около нас си "отидоха " 3 броя Панасоника
Цитат:
Shienar
Това което ще те заинтересува:
Увеличение - 8x оптично срещу 12x за 265-цата (можеш да приближаваш повече).
Видео - 720p/25fps срещу 1080p/30fps (по-качествено видеозаснемане с по-висока резолюция).
Отделно светочувствителността му е по-висока и дисплеят му е малко по-голям и с по-висока резолюция.
Явно ще е 265, но много ме е яд защо не слагат Бг. меню.
Благодаря ви на всички.
пп каква карта да купя, че старата ще е малка ? Примерно 10клас 8/16гб.
Цитат:
yoyo1
Към Панасоник съм резервиран много. През годините които ползвахме Ixus-а около нас си "отидоха " 3 броя Панасоника
Явно ще е 265, но много ме е яд защо не слагат Бг. меню.
Благодаря ви на всички.
пп каква карта да купя, че старата ще е малка ? Примерно 10клас 8/16гб.
Какво значи че са си отишли 3 панасоника?
Аз имам панасоник на 2 години и съм много доволен. Между другото избирах точно межди IXUS и него и не съжалявам за избора си [emoji2]
Та софтуерно или от към електроника, не виждам как може апарат на панасоник да замине(канон не си правят сами електрониката). Ако става въпрос за физическа повреда, както казах по-горе, малък е шанса апарат да оцелее при изпускане, ако ще да му е титаниев корпуса, ако се изпусне с отворен обектив, щетите клонят към 100%
Относно картата. Ако сега трябва да взимам бих взел 32ГБ клас 10. Сегашната ми е 16гб и в пълна на горе.
30 минутно видео на панасоника е 1,5 гб.
Виж и това http://snapsort.com/compare/Canon-IX...onic-Lumix-SZ8
Технически предимствата принципно са за канона ама...
Цитат:
glowndark
Какво значи че са си отишли 3 панасоника?
Двата панасоника хванаха една и съща болест. Някакви вертикални черти при снимане / или ивици/. Може самата партида да е била нещо кофти /и двата бяха един и същ модел/, но като видиш нещо такова ти се набива в главата и край.
До преди година си пийвах сливова ракия до като се запознах с един пич, който ми каза че сливовата имала кофти дъх. От тогава да съм пил един-два пъти.
пп преди карах с карта 512мб сега с 32гб. а след време...
Цитат:
yoyo1
Двата панасоника хванаха една и съща болест. Някакви вертикални черти при снимане / или ивици/. Може самата партида да е била нещо кофти /и двата бяха един и същ модел/, но като видиш нещо такова ти се набива в главата и край.
До преди година си пийвах сливова ракия до като се запознах с един пич, който ми каза че сливовата имала кофти дъх. От тогава да съм пил един-два пъти.
пп преди карах с карта 512мб сега с 32гб. а след време...
Ако е фабричен дефект. Трябва или да ти го сменят или да го ремонтират. Ако е повреда пак същото в рамките на гаранцията. Ако проблема е софтуерен, се оправя с ъпдеит на фирмуера...
Няма гаранция, че канона не може да му се случи подобно нещо. Общо взето апарат се избира по спецификации и начина по които снима. За всичко останало разчиташ на гаранцията...
П.С. както казах моя панасоник за 30 мин видео харчи 1.5гб. 1 снимка на 16мп е около 6 мб. С 512мб много трудна работа [emoji2]
Цитат:
glowndark
Ако става въпрос за физическа повреда, както казах по-горе, малък е шанса апарат да оцелее при изпускане, ако ще да му е титаниев корпуса, ако се изпусне с отворен обектив, щетите клонят към 100%
Преди 4г. Sony DSC-H10 падна от около метър височина върху теракот с отворен обектив и светкавица. Нищо не пострада от падането, само се счупиха щифтчетата на страничната капачка на AV и USB кабела http://store.picbg.net/thumb/6D/77/1acc5fa797bf6d77.jpg. Месец Април тази година падна върху асфалт от около 50-60см. височина в изключено състояние, съвсем леко се ожули единия ъгъл на апарата http://store.picbg.net/thumb/58/61/bdebcda4611f5861.jpg. До ден днешен вече повече от 8г. си работи и прави доста прилични снимки. Но корпусът му е от много качествена и солидна пластмаса, като тези на DSLR апаратите и е произведен в Япония. Та, не всички апарати биха се споминали след падане върху твърда повърхност.
Цитат:
gnf
Преди 4г. Sony DSC-H10 падна от около метър височина върху теракот с отворен обектив и светкавица. Нищо не пострада от падането, само се счупиха щифтчетата на страничната капачка на AV и USB кабела
http://store.picbg.net/thumb/6D/77/1acc5fa797bf6d77.jpg. Месец Април тази година падна върху асфалт от около 50-60см. височина в изключено състояние, съвсем леко се ожули единия ъгъл на апарата
http://store.picbg.net/thumb/58/61/bdebcda4611f5861.jpg. До ден днешен вече повече от 8г. си работи и прави доста прилични снимки. Но корпусът му е от много качествена и солидна пластмаса, като тези на DSLR апаратите и е произведен в Япония. Та, не всички апарати биха се споминали след падане върху твърда повърхност.
Според мен си късметлия. Ако при падане в работещо съсъстояние(отворен обектив) се удари обектива дали странично или фронтално, в наи добрия случаи ще блокира обектива.
Когато е затворен е по-защитен, но както казах има толкова много стъклария по апаратите, че няма гаранция.
Примерно ако падне с дисплея надолу, от метър на плочки, гарнция дисплея ще замине...