Избор на външна камера за наблюдение
Здравейте!
Искам да сложа 1-2 камери около една къща. Спрял съм се на няколко камери на Xiaomi и една на Aqara, защото съм работил с техни устройства. Освен това не става въпрос за професионално наблюдение, за да пускам десетки метри кабели.
Ако някой е ползвал някое от изброените устройства нека да сподели плюсове и минуси различни от това, което аз успях да разбера:
Име | Отдалечен запис | Запис на карта | Резолюция | Ъгъл на заснемане | IR до, в м. | Засича движение | Лан | Батерия |
Xiaomi MWC13 | облачно съхранение? | До 32 гб | 1080p | 130 | 7 | да | не | 5700mah |
Xiaomi MWC13 к-т | облачно съхранение? | До 32 гб | 1080p | 130 | 7 | да | да на приемника | 5700mah |
Xiaomi AW300 | облачно съхранение? | До 256 гб | 2k | | 7 | да | не | |
Xiaomi BW300 | Бeзплaтнa Сlоud пaмeт зa cъxpaнeниe нa 7 дни | не | 2k | 130 | 10 | да | не | 4900 mah |
Xiaomi CW400 | Бeзплaтнa Сlоud пaмeт зa cъxpaнeниe нa 7 дни | да | 2.5k | 360 | | да | не | не |
Хіаоmі Іmіlаb ЕС4 | | До 64 гб | 2.5k | | да | | да | 5200 mah |
AQARA G2H PRO | Aqara cloud | До 512 гб | 1080p | 146 | да | да | не | не |
Относно MWC13 комплекта, гледах видео, но неразбрах един приемник може ли да приема сигнал от повече от една камери.
Акарата не знам дали става за външен монтаж, но съм я добавил, защото ползвам техни джаджи и е в ценовия диапазон.
Ако имате други бързи решения в ценовия диапазон до 150 лв, ще се радвам да споделите!
Поздрави!
Отговор: Избор на външна камера за наблюдение
https://www.tp-link.com/bg/home-netw...a/tapo-c320ws/
това също е добро за парите си - аз ги взимах моите по 80лв бройката, качеството е ок , приложението им е много добре ( или поне сравнено с предните китайски камери) .
Цитат:
Първоначално публикувано от
Poco
Благодаря!
Ще ги разгледам. Ти с ДВР ли ги използваш само като записват на картите? Предполагам като са свързани към интернет, може отдалечено да преглеждаш какво се е записало на картите?
всяка камера си е за себе си , а в приложението може да добавяш до 32 камери , отделно смарт контакти и каквото се сетиш
камерите ми записват на 128гб сд карта - като се напълни почва да презаписва на най-стария запис - ама стига за месец , освен ако не си на натоварена улица и снима денонощно
вързани са към домашния рутер и може да преглеждаш записи или да гледаш в реално време без значение дали си към домашната мрежа или навън - но това е стандартно нещо за всички IP wifi камери
Едната камера снима улицата (от втория етаж) и като мине автомобил с нормална скорост при паузиране се чете регистрационния номер - предната китайска не можеше да прочете номер на спрял по-далечко автомобил , камо ли да разпознае лице на човек
П.П през приложението може да сваляш видео/снимка - не всички приложения на камери имат тази опция - повечето са само преглед